35 avukatlı Bayburt'ta da baro kuruluyor

35 avukatlı Bayburt'ta da baro kuruluyor

Türkiye Barolar Birliği'nin, çoklu baro sistemine geçişten sonra yeniden düzenlediği Avukatlık yönetmeliğine göre, Türkiye'de barosu bulunmayan tek il olan ve 35 avukatın görev yaptığı Bayburt'ta da artık baro kurulabilecek. TBB baronun kurulacağı il merkezinde ikametgahı bulunan avukatlardan en kıdemlisini, kuruluşu gerçekleştirmek üzere görevlendirecek.

Çoklu baro sistemini getiren kanun değişikliği kapsamında Türkiye Barolar Birliği (TBB) Avukatlık Kanunu Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre, Türkiye'de barosu bulunmayan tek il olan ve 35 avukatın görev yaptığı Bayburt'ta da artık baro kurulabilecek.

Yönetmelikteki maddeler özetle şöyle:

"5 binden fazla avukatın kayıtlı olduğu illerde asgari 2 bin avukatla yeni bir baro kurulabilecek.

Kuruluş müracaatında, kuruluş talebini içeren dilekçe ile 2 bin avukatın imzasının ve bu avukatların belirlediği dört kişilik kurucular kurulunun isimlerinin yer aldığı liste TBB’ye verilecek.

Yeni kurulan baro, seçimli ilk olağan genel kurulunu yapıncaya kadar TBB’de temsil edilmeyecek.

MALVARLIKLARI TBB'YE DEVREDİLECEK

Alternatif barolarda avukat sayısının 2 binin altına düşmesi halinde TBB, barodan sayının 6 ay içinde sağlanmasını isteyecek.

Verilen sürede eksiklik giderilemezse baronun tüzel kişiliğine son verilecek. Kapanan baroya kayıtlı avukatlar ve stajyerler 15 gün içinde o ilde bir baro varsa o baroya, birden fazla baro varsa diledikleri baroya kaydolacak.

Kapanan baronun malvarlığı TBB’ye devrolacak.

Baro bulunmayan bir ilin bölgesi içinde 30 avukatın sürekli olarak çalıştığının anlaşılması, o ilde yeni bir baro kurulmasını gerektirecek.

BAROSUZ İL KALMAYACAK

Türkiye’de 2020 yılı başı itibarıyla 80 ilde baro bulunuyor. Müstakil barosu bulunmayan Bayburt, Gümüşhane Barosu’na bağlı olarak görev yapıyor.

35 avukatın görev yaptığı bilinen Bayburt’ta da kurulacak baro ile Türkiye’de barosu bulunmayan il kalmamış olacak.

TBB baronun kurulacağı il merkezinde ikametgahı bulunan avukatlardan en kıdemlisini, kuruluşu gerçekleştirmek üzere görevlendirecek."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN