Çoluğu çocuğu aldı, basıp köyüne gitti! İki koyunla başladığı işte şimdi büyük patron: Köy hayatını gören kıskanıyor

Çoluğu çocuğu aldı, basıp köyüne gitti! İki koyunla başladığı işte şimdi büyük patron: Köy hayatını gören kıskanıyor

Düzce’nin Konaklar ilçesinde aileden kalma evlerine yerleşen Figen ve Kadir Ayyıldız çifti, doğaya olan tutkularını mesleğe çevirdi. Devlet desteği ile besicilik yapmaya başlayan çift, 2 koyunla yola çıkarken şimdilerde kendi çiftliklerinin sahibi oldu.

Hacettepe Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nu 2002’de bitiren 45 yaşındaki Kadir Ayyıldız, Düzce’ye bağlı Konaklar köyünde ailesinden kalma eve yerleşerek, çiftçilik ve hayvancılık yaparak geçimini sağlamaya başladı.

2 HAYVANLA BAŞLADI 200’E ÇIKARDI

11 sene önce hayatını birleştirdiği ev hanımı eşi Figen Ayyıldız’la beraber köylerine yerleşen Ayyıldız, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Genç Çift” projesine başvurduklarını ve 8 sene önce hibe desteğiyle 2 koyun edinerek besiciliğe başladığını söyledi. Aldıkları diğer destekler ile ahırlarını genişleten çift, 8 yıl içinde hayvan sayısını 200’e çıkarmayı başardı.

duzcede-2-koyunla-basladi-2.jpg

6 ve 10 yaşlarında iki kızları da bulunan çift, hayallerini gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyor. Köy yaşamına ailecek tutkun olduklarını söyleyen Kadir Ayyıldız, "Yaptığım işi çok seviyorum ve mutluyum." dedi.

2 koyunla başladıkları işte hayvan sayısını zamanla 200’e çıkardıklarını söyleyen Ayyıldız, "Kuzularla beraber sayı artıyor ve kurbanlık olarak değerlendiriliyor. Bu işi yapmak isteyenler mutlaka cesaret etsinler" sözlerini kullandı.

duzcede-2-koyunla-basladi-1.jpg

“DEVLETİMİZİN ÇOK GÜZEL DESTEKLERİ VAR”

Figen Ayyıldız da köyde mutlu bir yaşam sürdüklerini söyleyerek, "Aldığımız destekler azımsanacak gibi değil. Devletimizin çok güzel destekleri var. Bu destek ve hibelerden yararlanıyoruz. Bir şeyin büyüdüğüne şahit olmak çok güzel. Üretimde bulunmak çok güzel" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN