Çöp diye attığınız şey 22 ayar altın çıktı! Hurdacılar fıldır fıldır arıyor… içinde altın gizliymiş

Çöp diye attığınız şey 22 ayar altın çıktı! Hurdacılar fıldır fıldır arıyor… içinde altın gizliymiş

Teknoloji dünyasından şaşırtıcı bir gerçek ortaya çıktı: Çoğu kişi tarafından arızalandığında veya güncelleme almadığı için terkedilen ve sıklıkla çöpe atılan elektronik cihazlar, aslında içlerindeki altınla adeta birer servet değerinde...

Bu bilgiyi ilk kez paylaşan Eskişehirli telefon tamircisi Hıdır Yıldız, "Elektronik cihazların ana kartlarındaki sarı alaşımın yüzde 99'u saf altın," açıklamasında bulundu. Bu altını elde etmek içinse özel bir yöntem gerekiyor. Yıldız, "Birkaç malzeme ve özel bir solüsyon kullanarak anakartlardaki altını ayırabiliyoruz," dedi.

2-006.jpg

MADDİ KAZANÇ SAĞLAYABİLİR

Elektronik cihazlarda yer alan altın, bu cihazların iyi bir iletken olmasını sağlıyor. Kumandalar da dahil olmak üzere pek çok cihazda bulunan bu altınlar içinse artık hurdacılara koşmak yerine geri dönüşüm firmalarına başvurulması öneriliyor. Zira bu altınlar, değernin çok üzerinde bir maddi kazanç sağlayabilir.

Sonuç olarak, teknolojik cihazları çöpe atmadan önce bir kez daha düşünmek, içlerinde saklı olan bu değeri fark edebilmek için önemli. Arızalanan veya eskiyen cihazlarınızın gerçek değerini öğrenmek istiyorsanız, bu cihazları geri dönüşümcülere götürmek en akıllıca yol olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN