Çorlu faciasının baş şüphelisi hakkında dikkat çeken gelişme: Korunduğu yetmedi şimdi de besleniyor

Çorlu faciasının baş şüphelisi hakkında dikkat çeken gelişme: Korunduğu yetmedi şimdi de besleniyor

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde meydana gelen ve 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 300’den fazla kişinin de yaralandığı tren faciasının geçtiğimiz gün 19'uncu duruşmanın görüldüğü dava bir kez daha ertendi. Kazanın yaşandığı dönemde TCDD Genel Müdürü olan İsa Apaydın’ın yargılanması talep edilirken, duruşmanın görüldüğü gün Apaydın'ın şirketine kamu ihalesi verildiği ortaya çıktı.

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz 2018’de meydana gelen ve 25 kişinin yaşamını yitirdiği tren kazasının meydana geldiği dönemde TCDD Genel Müdürü olan İsa Apaydın’ın yöneticisi olduğu şirkete Hatay’ın altyapısı işi verildi.

Aileler ortaya çıkan bu gelişmeye, “Cezalandırılsın diyorduk, ödüllendirildi. Bu iktidar korumasını gösteriyor” diyerek tepki gösterdi.

Geçtiğimiz gün 19'uncu duruşmanın görüldüğü davada, duruşma sadece 10 dakika sürdü ve dava 25 Nisan tarihine ertelendi. Duruşmanın görüldüğü gün, dönemin TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın’ın yönetici olarak görev yaptığı şirkete kamu ihalesi verildiği duyuruldu.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Karayolları Genel Müdürlüğü, depremlerin en çok etkilediği Hatay Samandağ’da hasar alan yolların onarımı için 13 Aralık 2023’te ihaleye çıktı. Altı şirketin teklif verdiği ihaleyi 3 Ocak’ta 1 milyar 277 milyon TL’ye Apaydın’ın ticari temsilcisi olduğu ve sınırlı imza yetkisinin bulunduğu Deha Altyapı Anonim Şirketi aldı. Apaydın’ın şirketi, ihaleyi pazarlık usulüyle aldı.

Apaydın, 19 Eylül 2019 tarihinde görevden alınmış, TCDD’den görevinden ayrılmasının ardından ticarete atılmıştı.

Faciada yaşamını yitiren Oğuz Arda Sel’in annesi Mısra Öz, “İktidarın koruması altındalar. Yargılansın dediğimiz isimler ödüllendiriliyor. Gün gelecek bu kişiler yargılanacaklardır. Biz bu davanın peşini bırakmayacağız. Bu dava artık Türkiye’nin davasıdır” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN