Cübbeli Ahmet ifade verdi: Kelimeler yan yana gelince hakaret gibi anlaşıldı

Cübbeli Ahmet ifade verdi: Kelimeler yan yana gelince hakaret gibi anlaşıldı

"Cübbeli Ahmet" olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a "İHA, SİHA senin nerene girsin ya? Senin nerene girdi yani… Niye rahatsız oluyorsun? Sivri yerinden mi rahatsız oluyorsun, bir yerine girecek diye mi korkuyorsun?” sözleri nedeniyle Yavaş'ın kendisine açtığı davada ifade verdi.

"Cübbeli Ahmet" Beykoz Emniyet Müdürlüğü’nde ifade verdi. İfadesinin ardından basına konuşan "Cübbeli Ahmet"in konuyla ilgili açıklaması şöyle

'KELİMELER YAN YANA GELİNCE HAKARET GİBİ ANLAŞILIYOR'

"Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçimden önce bir konuşma yapmıştı. Bu konuşmasında, 'Anadolu gemisi şu anda İzmir’e geldi, 15’inde gemi gidecek. İHA ve SİHA’lar artık konuşulmayacak. Seçime mi gidiyoruz savaşa mı gidiyoruz belli değil' gibi ifadeler kullanmıştı. Bunun üzerine ben de yapmış olduğum bir konuşmada bunu tenkit mahiyetinde çok şaşırdığımı belirttim" dedi. Ünlü, "Bunu hakaret addederek dava açacağım demişti. Tebliğ geldi o tebliğ üzerine ifademizi verdik. Orada maksadımız Mansur Beye hakaret değil. Bu kelimerle diğer kelimeler yan yana getirilince sanki Mansur Bey'e hakaret gibi anlaşılıyor" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Mansur Yavaş, kendisini Mayıs ayında (2023) "İHA, SİHA senin nerene girsin ya? Senin nerene girdi yani... " sözleriyle hedef alan Cübbeli Ahmet’e cevaben, “Kendini din adamı yerine koyup millete fetva veriyor, akıl veriyor. Bu üslup neyin nesidir? Hem de belden aşağı... Ona karşı verilecek cevap çok ama ben o seviyeye asla düşmem. Savcılığa verdim, hukuk halledecek” demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN