Cuma günü sakın evden çıkmayın! Uzmanlar kırmızı kodla uyardı: Tüm Türkiye'de etkili olacak, nefes bile aldırmayacak

Cuma günü sakın evden çıkmayın! Uzmanlar kırmızı kodla uyardı: Tüm Türkiye'de etkili olacak, nefes bile aldırmayacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan güncel hava durumları vatandaşların gündeminde. Mart ayında yağışlar yerini sıcak hava dalgasına bırakırken vatandaşlar 'İstanbul'a ne zaman kar yağacak? Bugün hava durumu nasıl?' sorularını araştırmaya başladı. Meteoroloji sitesi Hava Forum tarafından yapılan son dakika uyarısı ise tüm Türkiye'yi alarma geçirdi. Uzmanlar kırmızı kodla uyardı. Nefes bile aldırmayacak, hazırlıklı olun!

Ocak ayında etkili olan sağanak yağışlar Mart ayında yerini sıcak hava dalgasına bırakmış durumda. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üstünde seyrederken vatandaşlar 'İstanbul'a ne zaman kar yağacak? Sıcaklıklar yükselmeye devam edecek mi?' sorularını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Cuma günü sakın evden dışarıya çıkmayın! Meteoroloji sitesi Hava Forum, yarın içi Afrika üzerinden toz bulutunun Türkiye'ye geleceğini duyurdu. Nefes bile aldırmayacak! İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SON DAKİKA OLARAK UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre; yurdumuz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, İç Anadolu, Karadeniz, Van dışında Doğu Anadolu bölge geneli, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile Gaziantep ve Kilis çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu akşam ilk saatlerde Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yüksek kar örtüsüne sahip dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Güneydoğu kesimlerde yer yer toz taşınımı beklenmektedir.

yeni-proje-2024-03-14t032946-697.jpg

BUGÜN HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Yağışların, bu akşam ilk saatlerde Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

UZMANLAR KIRMIZI KODLA UYARDI: CUMA GÜNÜ SAKIN EVDEN DIŞARI ÇIKMAYIN!

Meteoroloji sitesi Hava Forum sosyal medya hesabından yeni bir paylaşımda bulundu. Yapılan uyarıda "Şu an üzerimizde Afrika tozu var... Çamur da yapıyor.." ifadeleri kullanıldı. Cuma gününden itibaren yağışların tekrardan yurda gelmesi beklenirken çamurlu yağmurun etkisini gösterebileceği belirtildi.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

14 MART 2024 PERŞEMBE GÜNÜ

h1.png

15 MART 2024 CUMA GÜNÜ

h2.png

16 MART 2024 CUMARTESİ GÜNÜ

h3.png

17 MART 2024 PAZAR GÜNÜ

h4.png

18 MART 2024 PAZARTESİ GÜNÜ

h5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN