Cumartesi Anneleri: Sedat Peker'in açıklamaları ihbar kabul edilsin

Cumartesi Anneleri: Sedat Peker'in açıklamaları ihbar kabul edilsin

Cumartesi Anneleri, YouTube'dan bölümler halinde videolar yayınlayan organize suç örgütü Sedat Peker'in, faili meçhul cinayetlere ilişkin iddialarının ihbar olarak kabul edilmesi çağrısında bulundu.

Cumartesi Anneleri, 844'ncü hafta yaptıkları açıklamalarında, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in faili meçhul cinayetlerle ilgili yaptığı açıklamaların araştırılmasını istedi.

Cumartesi Anneleri yaptıkları açıklamada, "Etkin soruşturmalar yoluyla hakikatin ortaya çıkartılması ve faillerin cezalandırılmasını bekliyor, tüm savcıları göreve çağırıyoruz" dedi.

Cumartesi Anneleri'nin açıklamaları şöyle:

"Yönetimlerin yegane meşruiyet kaynağı, hukuka uygunluk ve toplumda adalet duygusunun yerleşmiş olmasıdır. Adaleti amaçlamayan, hukukun üstünlüğü ilkesine bağlı kalmayan yönetimler, toplumda adaletsizliği yaygınlaştırarak, güvensizlik duygusunu derinleştirerek meşruiyetlerini kaybederler. Toplumu adaletten uzaklaştıran yönetimlerin yarattığı hukuksuzluk ortamında ısrarla hatırlatıyoruz; bu topraklarda yaşanan gözaltında kaybetmeler bireysel suçlar değildir. Yakınlarımız devlet güçleri tarafından kaybedildiler. Bu gerçek, devletin resmi raporlarına, savcılık iddianamelerine, mahkeme tutanaklarına geçti.

BU SUÇLARIN ÜSTÜ ÖRTÜLDÜ

Kamuoyuna da yansıyan itiraflarla, devletten güç alarak bu suçları işleyen faillerin ağzından gerçekler itiraf edildi. Ancak bu suçların üstü örtüldü, cezasız bırakıldı. Bugün yine içeriden benzer bir itirafa tanık oluyoruz. Diğerlerinde olduğu gibi devleti yönetenler ve yargı, yine başını kuma gömüyor. İktidar güçleri suçluları koruyacaklarını gösterir açıklamalar yapıyor. Cumartesi Anneleri ve insan hakları savunucuları olarak, devleti suç örgütü olarak gösteren bu duruma son verilmesini istiyoruz. Organize suç örgütü lideri denilen Peker’in açıklamalarının ihbar kabul edilerek, sözünü ettiği cinayetlere ilişkin soruşturmaların açılması, etkin soruşturmalar yoluyla hakikatin ortaya çıkartılması ve faillerin cezalandırılmasını bekliyor, tüm savcıları göreve çağırıyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN