Cumartesi Anneleri’ne ters kelepçeyle gözaltı

Cumartesi Anneleri’ne ters kelepçeyle gözaltı

Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı’nda yapmak istediği basın açıklamasına polis müdahale etti. Alınan bilgiye göre en az 14 kişi gözaltına alındı. Gözaltıların ters kelepçe yöntemiyle yapıldığı görüldü.

Cumartesi Anneleri, kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle sürdürdükleri eylemlerini ve basın açıklamasını, 949’uncu haftada Galatasaray Meydanı’nda yapmak istedi. Polisin müdahale etti olayda en az 14 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu. Gözaltıların ise ters kelepçe şeklinde yapıldığı belirtildi.

AYM'NİN 'İHLAL' KARARI UYGULANMIYOR

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) oturma eylemlerinin yasaklanmasıyla ilgili verdiği 'ihlal' kararının ardından Cumartesi Anneleri 8 haftadır her cumartesi günü Galatasaray Meydanı’nda karanfil bırakarak basın açıklaması yapmak istedi.

8 haftadır polis müdahalesine maruz kalan Cumartesi Anneleri bu hafta ters kelepçeyle gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların isimlerin Hanife Yıldız, İrfan Bilgin, Besna Tosun, Ali Ocak, Ali Tosun, Eren Keskin, Gülseren Yoleri, Leman Yurtsever, Nazım Dikbaş, Cihan Kaplan, Aslı Takanay, Hünkar Hüdai Yurtsever, Taylan Bekin olduğu aktarıldı.

Fotoğraf: Twitter/Cumartesi Anneleri

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN