Cumhurbaşkanı Erdoğan dev projeyi duyurdu! O iller arası yolculuk 10 saat kısalacak: Milyonlarca kişi bayram edecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan dev projeyi duyurdu! O iller arası yolculuk 10 saat kısalacak: Milyonlarca kişi bayram edecek!

Ankara, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas arasına hızlı tren geliyor! Sivas – Ankara arası mesafeyi 12 saatten 2 saate indirecek olan hızlı tren projesinin sonuna gelindiğini duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millet İttifakı'nı da eleştirdi.

AK Parti Grup Toplantısı’nda milletvekilleri ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sona gelinen bir projenin müjdesini verdi. Sivas ile Ankara arasındaki mesafeyi 12 saatten 2 saate düşürecek olan yüksek hızlı tren projesinin sonuna gelindiğini müjdeleyen Erdoğan, konuşmasında altılı masayı da eleştirdi.

MESAFEYİ 2 SAATE İNDİRECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı‘nda konuştu.

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yüksek hızlı tren hattının yakında açılacağını müjdeledi.

Sivas – Ankara arasında işletilecek olan yüksek hızlı tren (YHT) hattı iki şehir arasındaki mesafeyi 12 saatten 2 saate indirecek. 2008 yılında başlanan projede sona gelindi. Erdoğan, hattın önümüzdeki haftalarda açılacağını duyurdu.

yht.jpg

ERDOĞAN: 'BUNLARI ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL'

Erdoğan, yüksek hızlı tren projesine altılı masadan Sivaslı bir üyenin karşı çıktığını söyleyerek "Adam Sivaslı ama 'Sivas'a hızlı trene ne gerek var?' diyor ve bu adam da işte malum 6'lı masanın içinde... Bir zamanlar 6'lı masanın başında olanlar bununla ilgili ağır ağır laflar ediyorlardı ama şimdi maşallah el ele, kol kola yola devam ediyorlar. Bunları anlamak mümkün değil." şeklinde konuştu.

ankara-sivas.jpg

ANKARA-SİVAS YHT PROJESİ

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Treni, Elmadağ, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Sorgun, Akdağmadeni, Yıldızeli, Sivas olmak üzere toplam 8 istasyon üzerinde işleyecek.

Yeni açılan hat, Ankara-Sivas arasında 250 km/s hızla elektrikli ve sinyalli olarak hizmet verecek.

Ankara-Sivas arasındaki 603 km'lik mesafeyi 405 km'ye düşürecek olan proje, seyahat süresini de 12 saatten 2 saate düşürecek.

Projeyle Kırıkkale, Yozgat ve Sivas'ta yaşayan yaklaşık 1,4 milyon kişinin YHT ile seyahat etme imkanına kavuşacağı planlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN