Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan'da: Ticaret hacminde hedef 10 milyar dolar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan'da: Ticaret hacminde hedef 10 milyar dolar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan'a ziyarette bulundu. Erdoğan, Özbekistan'la 3,6 milyar aşan ticaret hacmini birlikte atılacak adımlarla 10 milyar dolara çıkaracaklarını söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan ziyareti kapsamında Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile birlikte açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3,6 milyar aşan ticaret hacmini birlikte atılacak adımlarla 10 milyar dolar çıkaracaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"HEDEF 10 MİLYAR DOLAR"

"Özbekistan ile diplomatik ilişkilerimizin 30. yılını idrak ediyoruz. Böyle bir yılda Özbekistan'ı ziyaret etmek önemli. İlişkilerimizin temelinde güçlü tarih ve inanç bağlarımız var. Türkiye-Özbekistan ticaret hacminde hedef 10 milyar dolar.

ÖZBEKİSTAN'LA 10 ANLAŞMA İMZALANDI

Ticaret hacmimiz geçen yıl yüzde 72'lik artışla 3,6 milyar dolar aştı. Türk şirketlerinin Özbekistan'daki yatırımları 1,5 milyar dolara ulaşmış durumda. Ardından bilahare atacağımız ortak adımlarla çıtayı 10 milyar dolar seviyesine çıkaracağız. Bugün imzalanan tercihli ticaret anlaşması sayesinde hedeflerimize daha hızlı yol alacağımızı düşünüyorum. Bugün 10 anlaşma imzalandı.

Türkiye-Özbekistan Üniversitesi'nin kurulması için süratli adımlar atacağız. Savunma sanayinde bugün imzaları attık ve bu imzalarla birlikte de savunma sanayinde imkanlarımızı, imkanlarınızla paylaşmaya hazırız. Türkiye'nin bu alanda elde ettiği başarılar da ortadadır. Ulaştırma, enerji, sağlık, eğitim, kültürde geniş bir alanda iş birliğimizi daha da geliştirmek konusunda mutabıkız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN