Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan müteahhite fırça: Ne diyor bu ya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri’ projesinin temel atma programında projenin bitiş tarihini beğenmeyerek ’proje 36 ayda biter’ diyen müteahhitte, "Ne diyor bu ya? Sen nasıl Fatih torunusun! Ne yapıyorsun sen? Hamza bey, 36 aydan başladı, 30’a indi. Ne diyor bu? Bu müteahhitti değiştirelim biz. Olmaz olmaz… Sen Kanuni Sultan Süleyman’ı duydun mu?" sözleriyle tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri temel atma törenine katıldı.

Projenin bitiş tarihinden memnun kalmayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, müteahhite tepki göstererek "Ne diyor bu ya? Sen nasıl Fatih torunusun! Ne yapıyorsun sen? Hamza bey, 36 aydan başladı, 30’a indi. Ne diyor bu? Bu müteahhitti değiştirelim biz. Olmaz olmaz… Sen Kanuni Sultan Süleyman’ı duydun mu?" dedi.

Erdoğan ayrıca 'attıkları bir adım var mı?' diyerek İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da sert çıktı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Bugün Darülaceze'mizin hizmetlerini yeni bir boyuta taşıyacağına inandığım sosyal hizmet şehri projesinin temelini atmak için buradayız. Bu işler bizim işimiz. Belediye başkanlığımda Kayışdağı'nda bir Darülaceze'nin temelini atmıştım, açılışını yapmıştım. Bir şeyi sormam lazım, İstanbul’un şu anda Büyükşehir Belediye Başkanlığını üstlenmiş olan kişi veya kişilerin acaba bu alanlarda attıkları bir adım var mı? Bir şey yapın. Suyu akmayan musluğu açmakla ‘biz hizmet ettik’ diyemezsiniz. Milleti aldatmayın. Gelin bu tür eserleri yapın. Bu ülkenin darda kalmışına elinizi uzatın. Bu tür şeyleri yapın biz de sizleri alkışlayalım.

BAŞKA BİR ÖRNEĞİ YOK

Projemiz sağlıklı ve yatağa bağlı sakinler, çocuklardan oluşan bine yakın sakini ile insanımıza hizmet verecektir. Rehabilitasyon ünitesinden Cami, Kilise ve Havra’nın yer aldığı ibadethanelerine kadar tüm birimleri ile bu proje Darülaceze tarihine yakışır bir eser olacaktır. Darülaceze gayrimenkul gelirleri ve eğlence vergisi payı yanında asıl hayırseverlerin bağışları ile faaliyetini yürüten bir yerdir. Biz bu dönemde milli bütçeden de katkı vermek suretiyle çok daha güçlü bir karaktere kavuşması noktasında adımımızı attık.

Sosyal hizmet şehri inşasında da en büyük desteği bağışçılardan bekliyoruz. İnşallah el birliği ile bu güzel projeyi kısa sürede tamamlayarak milletimizin hizmetine sunacağız. Rabbimden Darülaceze’mize yapılacak tüm bağışların kabulünü niyaz ediyorum.

İnşallah Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri bu işin dünya üzerindeki tek örneği olacak. Eğer şu dünyayı tanıyorsam ülkemiz gibi başka bir ülke yok.

KADINLARI EN İLERİ HAKLARA KAVUŞTURDUK

Kadınlarımızı Cumhuriyet tarihinin en ileri haklarına biz kavuşturduk. Huzurevlerinde kalan yaşlılarımızın önemli bir kısmın iyi eğitimli çocuklara sahip olmaları düşündürücüdür. Medeniyet mirasımızdan taviz vermeden hedeflerimize ulaşacak vizyonlarımızı genişleteceğiz.

EĞİTİM ANNE KARNINDA BAŞLAR

Eğitim önce ailede başlar. Daha da ileri gidiyorum, anne karnında başlar. Okul tek başına bunu yapamaz. Köklerimiz ile bağlarımızı koparmayacağız. Maziden atiye kurduğumuz köprüden yürüyerek dünyanın en ilerideki ülkeri arasındaki yerimizi alacağız.

Bu sene Fetih şenliklerimizi inşallah Atatürk Havalimanı'nda yapacağız. İstanbul'a yakışır şenlikleri inşallah hep birlikte yapacağız. Hazır mısınız? Muhteşem bir Fetih şenliğimi öyle yapalım ki, Cennet Mekan Fatih Han'a layık olalım.

SOSYAL YARDIM BÜTÇESİNİ 100 MİLYAR LİRA SINIRINA GETİRDİK

Bağışçılar, sağlıklı ve yatağa bağlı sakinler, koruma altındaki çocuklardan oluşan 1000'e yakın sakiniyle hizmet verecektir. Hükümete geldiğimizde yılda 2 milyar lira olan sosyal yardım bütçesini 100 milyar lira sınırına getirdik.

Bir araya geldiğimiz Darülaceze Sosyal Hizmet şehri hayırlı olsun. İnsanlara hayrı dokunan kişinin büyüklüğünü ortaya koyacağız. Bu projeye faydası dokunan herkese şahsım ve milletim adına teşekkür ederim.

Gelişmiş ülkelerin, batının düştüğü hataya inşallah biz düşmeyeceğiz. Batı tarzı bir güvenlik ve refah anlayışı uğruna aileden başlayarak tüm sosyal yapımızı, medeniyet ve kültür değerlerimizi inancımızı feda edecek şekilde köklerimizle bağımızı koparmayacağız. Tam tersine maziden atiye kurduğumuz köprüden yürüyerek demokraside ve kalkınmada dünyanın en ileri ülkeleri arasındaki yerimiz alacağız. Şu anda bugün temelini atacağımız bu perspektif bu genişlemenin uygulamasıdır. Bunun için milletimizin karşısına cumhuriyetimizin kuruluşunun 100 üncü yıldönümüne atfen 2023 hedeflerimiz, İstanbul’un fethinin 600’üncü yıldönümüne atfen 2053 vizyonumuz.

İnşallah bu sene fetih şenliklerimizi Atatürk Havalimanı’nda yapacağız. İstanbul’a yakışır bir fetih şenliğini Atatürk Havalimanı’nda hep birlikte yapacağız. Muhteşem bir fetih şenliğini öyle yapalım ki inşallah Fatih Sultan Mehmet Han’a layık olalım. Malazgirt zaferinin bininci yıldönümüne atfen 2071 hayallerimiz var bizim. Tarihimizin en önemli sembolleri ile çıktık bu yola. İnşallah diğer alanlarda birlikte acezemize sahip çıkacak projelerimizi de bu anlayışla hayata geçirmeyi sürdüreceğiz

NE DİYOR BU YA? SEN NASIL FATİH TORUNUSUN

Ne diyor bu ya? Sen nasıl Fatih torunusun. Ne yapıyorsun sen ya? Hamza Bey (Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci) 36 aydan 30 aya indi. Ne diyor bu ya? Bu müteahhidi değiştirelim. Olmaz, olmaz. Sen Kanuni Sultan Süleyman’ı duydun mu, tanıdın mı? Süleymaniye Camii’ni ne kadar zamanda bitirdi? Hamza Bey ne kadar kadar zamanda bitirdi? Bir yılın altına düşürdü mü? Olmaz, şimdi 24 saat anlayışıyla çalışacaksınız ve burayı kesinlikle önümüzdeki yıl bugünlerde bitireceksiniz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (59)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
59 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN