Cumhurbaşkanlığı seçiminde sonuçlar belli oluyor: İşte yurt dışı sandık sonuçları

Cumhurbaşkanlığı seçiminde sonuçlar belli oluyor: İşte yurt dışı sandık sonuçları

Türkiye bugün cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına geçti. Resmi olmayan sonuçlara göre, yurt dışı sandıklarının yüzde 94.95'i açıldı. Açılan sandıklara göre, Erdoğan'ın oy oranı yüzde 59,39 olurken Kılıçdaroğlu'nun oy oranı ise yüzde 40,61 olarak kaydedildi.

Seçmenler bugün cumhurbaşkanını belirlemek için oy kullandı. Yurt dışında oy kullanma işlemleri için de 73 ülkedeki 151 temsilcilikte 167 noktada sandık kuruldu.

Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tur oylaması için yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler, 20-24 Mayıs tarihleri arasında oylarını kullandı. Gümrüklerde ise oy verme işlemleri bugün saat 17.00’da sona erdi.

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının temsilciliklerde kullandığı oyların tamamı diplomatik kuryeler eşliğinde uçakla Türkiye’ye getirildi.

Resmi olmayan sonuçlara göre, yurt dışı sandıklarının yüzde 94.95'i açıldı.

Cumhurbaşkanı seçimi için yurt dışı oylarında son durum şu şekilde:

Toplam sandık: 5.660

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 59.39

Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 40.61

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN