'Cumhuriyet Anne' yılın son günü hayatını kaybetti

'Cumhuriyet Anne' yılın son günü hayatını kaybetti

Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıktığı yıl Antalya'da dünyaya gelen ve 'Cumhuriyet Anne' olarak tanınan Hörü Çobanoğlu, 104 yaşında hayatını kaybetti. Cumhuriyetin 100 yılına tanıklık eden Çobanoğlu'nun vefatı sonrası taziye mesajı paylaşan Finike Belediye Başkanı Mustafa Geykiçi, "Sadece bizim değil cumhuriyetimizin önemli bir değeri. Ruhu şad olsun. Bize düşen bundan sonra Onu ilçemizde yaşatmak olacaktır." dedi.

Antalya'nın Finike ilçesinde cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıktığı yıl olan 1991'de dünyaya gelen Hörü Çobanoğlu, yılın son gününde 104 yaşında hayatını kaybetti.

haber-gorseli.jpg

Finike'de 'Cumhuriyet Anne' olarak tanınan Çobanoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100 yılına tanıklık etti.

1-010.jpg

Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Çobanoğlu'nun vefatı sonrası taziye mesajı paylaştı. Yaptığı açıklamada, Çobanoğlu'na rahmet, ailesine de başsağlığı dileyen Geyikçi, "Ata’mızın Samsun’a çıktığı yıl doğan cumhuriyet annemizi cumhuriyetimizin 100’üncü yılında kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz." dedi.

2-002.jpg

'Cumhuriyet Anne'nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin bir asırlık yolculuğunun tamamına şahit olduğunu dile getiren Geyikçi, "Hörü teyzemiz ilçemizin bir sembolü. Sadece bizim değil cumhuriyetimizin önemli bir değeri. 1919’da doğdu 2023’ün son gününde aramızdan ayrıldı. Ruhu şad olsun. Bize düşen bundan sonra Onu ilçemizde yaşatmak olacaktır." ifadelerini kullandı.

3-001.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN