Dağda taşta bedavaya topluyorlar pişirip kilosunu 500 liradan satıyorlar! Dar gelirli vatandaşa ekmek kapısı

Dağda taşta bedavaya topluyorlar pişirip kilosunu 500 liradan satıyorlar! Dar gelirli vatandaşa ekmek kapısı

Verimli topraklara sahip ülkemizin o şehrinde sağlığa faydaları saymakla bitmeyen vitamin deposu yiyecek dağda taşta bedavaya toplanıyor. Vatandaş, toplamak için sıraya girerken pişirip kilosunu 500 liradan satıyor. Resmen dar gelirli için ekmek kapısı…

Her bölgenin kendine has ürettiği yiyecekler varken bu şehrimizde ise kış mevsiminin en sevilen o yiyeceği vatandaş tarafından dağdan taştan bedavaya toplanıyor. Özellikle kışın tüketilen ve tüketmesi bile ayrı bir zevkli olan bu yiyecek bu sene kilosu 500 liradan satılıyor. Fiyatı her ne kadar fazla olsa da hem lezzetinden hem de sağlığa faydalarından dolayı kapış kapış gidiyor.

BİR KİLOSU 500 LİRADAN SATILIYOR

Kış mevsiminin vazgeçilmez yiyeceği olan kestane, havaların soğumasıyla beraber tezgahlardaki yerini aldı. Eskişehir’deki esnaf, yaz mevsiminde satışlarımız sırları raflardan kaldırıp yerini kestaneleri ile doldurdu.

yeni-proje-4-001.jpg

Kestanenin insan vücuduna birçok faydası olduğunu anlatan esnaf, özellikle de havalar soğukken vatandaşların içini ısıttığını ve dolayısıyla çok sevildiğini ifade etti. Lakin kestane fiyatlarından dolayı vatandaşın alıp almamakta kararsız kaldığını ifade eden esnaf, yeni yılla birlikte satışlarının artacağını umut ediyor.

yeni-proje-5-001.jpg

Bunların yanı sıra 100 gram pişmiş kestanenin 50 liradan, 1 kilogram pişmiş kestanenin ise 500 liradan satıldığı öğrenildi. Ayrıca yılbaşında da kestane satıcılarının tezgahlarının başında olacağı bildirilirken, faydaları saymakla bitmeyen sıcacık kestanelerin satışının artmasını umut ediyorlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN