Daha önce kimse böyle bir şey görmedi! İnekler çatlayarak öldü! Vücutlarındaki yarıkların nedeni ise…

Daha önce kimse böyle bir şey görmedi! İnekler çatlayarak öldü! Vücutlarındaki yarıkların nedeni ise…

Türkiye daha önce böyle bir olaya şahit olmadı. Tüm Türkiye'yi tedirgin eden o olay Kocaeli'de meydana geldi. Yalnızca 3 gün arayla tüm İnekler çatlayarak öldü. Vücutlarındaki yarıklar ise görenleri şaşkına çevirdi. İşte olayın detayları…

Türkiye'de Kocaeli'nde meydana gelen o olay görenleri hayrete düşürdü. Körfez ilçesinde otlak alanda köpekler için bırakılan ekmekleri yiyen inekler çatlayarak öldü. Yaşanan olayın üstüne ineklerin ölüm nedeni de araştırılmaya başladı. İşte olayın detayları…


İNEKLER BİR ANDA ÇATLADI


Kocaeli'nin Körfez ilçesi Yavuz Sultan Selim Mahallesi'nde İlimtepe yolu üzerinde hayvanlarını otlatmaya çıkaran İsmail İbrahim Bozkurt kardeşlerin başına gelenler herkesi şaşkına çevirdi. İki ineğin çatlayarak hayatını ölmesi ise herkese tedirgin etti. Otluk alanda köpekler için bırakılan kuru ekmekleri yiyen iki inek 3 gün arayla telef oldu. İneklerin vücudunda oluşan yarıklar ise dikkat çekti.

inekler.jpg

SADECE EKMEK YEDİLER

Yedikleri ekmek nedeniyle hayvanların telef olduğunu söyleyen İsmail Bozkurt, sokağa bırakılan ekmeklerin zamanla küflenebildiğini belirtti. İneklerin ekmeği yemesi nedeniyle telef olduğunu söyleyen İsmail Bozkurt, “İneğim telef oldu. Ne yapacağız böyle, yazık günah.” şeklinde konuştu.

Hayvanları yem alamadıkları durumlarda meraya otlatmaya götürdüklerini belirten İsmail Bozkurt, ekmeklikleri olmaması nedeniyle hayvancılık yaparak geçinmeye çalıştıklarını vurguladı. Yaşanan olayın ardından zarar gördüklerini ifade eden Bozkurt, 30 yıldır hayvancılıkla uğraştığının altını çizdi. Ekmeklerin sağa sola bırakıldığını işaret eden Bozkurt, ekmeklerde zaman zaman küflenme olduğunu ve bu nedenle hayvanların Hayatını kaybettiğini aktardı. İki ineğini kaybeden İsmail Bozkurt, zararın büyük olduğunu belirterek bir ineğin 90-100.000 TL değerinde olduğunu vurguladı.


NE BULDUYSA YEDİLER


Yaşanan olay vatandaşları tedirgin ederken Kocaeli Veteriner Hekimleri Odası Genel Sekreteri Cüneyt Özer, "İneklerin doğada ekmek yiyerek öldüğü söyleniyor ancak bunun kesin net bir dille bu sebeple olduğunu söyleyebilmek için gerekli tetkik ve tahlillerin yapılarak, sonucun ortaya çıkarılması gerekiyor.” şeklinde konuştu.


Hayvanlarında herhangi bir değişim fark eden kişilerin hemen veteriner hekime başvurması gerektiğini belirten Özer, hayvanlara acil müdahale gerekebileceğinin altını çizdi. İneklerde 4 mide olduğunu söyleyen uzman isim, ineklerin Geviş getiren hayvanlar olduğunu işaret ederek doğada ne bulursa gıda olarak tüketebileceklerini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN