Daha önceki tahminler doğru çıkmıştı! Fatih Portakal emeklilere yatacak zamlı maaşı duyurdu

Daha önceki tahminler doğru çıkmıştı! Fatih Portakal emeklilere yatacak zamlı maaşı duyurdu

Ünlü sunucu Fatih Portakal2ın daha önceki tahminleri de doğru çıkmıştı! Şimdi ise emeklilere yatacak zamlı maaşı duyurdu...

Ocak 2024'te emeklilerin maaşlarına yapılan yüzde 49,25'lik artış ve en düşük emekli maaşının 10.000 liraya yükseltilmesinin ardından, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz ayındaki zammı bir kez daha enflasyon oranında güncellenecek. Bu güncelleme, enflasyon rakamlarına ek olarak refah payı ve en düşük emekli maaşı için kanun ile düzenleme bekleniyor.

Merkez Bankası ve TÜİK verilerine göre, 4 aylık kesinleşen enflasyon ile emeklilerin yüzde 18,72'lik artışı garanti altına alındı. Mayıs ve Haziran enflasyonları sonrası nihai rakamların netleşmesi bekleniyor.

Merkez Bankası'nın tahminlerine göre, Mayıs ayında enflasyonun yüzde 3 ve Haziran ayında ise yüzde 2,54 olması bekleniyor. Bu tahminler doğrultusunda, 6 aylık zamın yüzde 25,39 olması öngörülüyor.

EMEKLİYE YÜZDE 25 ZAM

Emeklilere müjdeli haberi Fatih Portakal verdi! Önce maaş yatacak iki gün sonra ise...

Gazeteci Fatih Portakal, emekliye yapılacak zam konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Portakal, "Yüzde 25 net. Bunu artık bir kenara yazabilirsiniz. Emekliler enflasyon farkından doğan zamları alacaklar. Onu malum biliyorsunuz. O verilen bir şey değil, hak ediyor emekliler." dedi.

Portakal, "Yani şöyle düşünün 10.000 TL alıyorsanız yüzde 25'i 12.500 TL olarak Temmuz ayında bu şekilde maaşınız olacak. Tabii ekstra bir refah geliri beklemeyin. Onun olacağını tahmin etmiyorum​​​​​​​" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN