Danıştay, çiftçiye verilen destek üzerinden alınan verginin kaldırılmasına karar verdi

Danıştay, çiftçiye verilen destek üzerinden alınan verginin kaldırılmasına karar verdi

Şanlıurfa'da dört çiftçinin devletin verdiği gelir desteğinden yüzde 4 oranında kesilen verginin iadesini istemesi üzerine mahkeme itirazı reddetti. Danıştay ise, mahkemenin verdiği kararın bozulmasına hükmetti.

Şanlıurfa'da dört çiftçi, 2019 yılı için devletten aldıkları mazot ve gübre desteğinden yüzde 4 oranında kesilmesi sonrası mahkeme yolunu tuttu.

Sözcü'nün haberine göre, çiftçiler, 2019 yılı için mazot ve gübre desteği kapsamında yapılan ödemeler üzerinden yüzde 4 oranında alınan gelir (stopaj) vergisinin kaldırılması ve yapılan kesintinin iadesine hükmedilmesini istedi. Şanlıurfa Vergi Mahkemesi çiftçilerin yaptığı itirazı reddetti. Çiftçiler Danıştay’a başvurdu.

Danıştay Üçüncü Dairesi tarafından yapılan incelemede, “Çiftçilere tarım arazisi büyüklüğü dikkate alınarak, alan bazlı olarak yapılan mazot ve gübre desteği ödemesinin doğrudan gelir desteği mahiyetinde olduğu sonucuna varılmıştır. Bu durumda, çiftçilere yapılan doğrudan gelir desteği ödemeleri üzerinden tahakkuk eden ve ödenen gelir (stopaj) vergisinde hukuka uyarlık yoktur. Bu nedenle vergi mahkemesi kararının bozulması gerekmiştir” değerlendirmesi yapıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN