Dar gelirli vatandaşa 7 bin 200 lira devlet yardımı! Bu fırsat kaçırmayın hemen başvurun

Dar gelirli vatandaşa 7 bin 200 lira devlet yardımı! Bu fırsat kaçırmayın hemen başvurun

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 'Aile Destek Programı' kapsamında belirli şartları sağlayan ailelere Haziran 2022- Mayıs 2023 tarihleri arasında yıllık 7 bin 200 lira yardım desteği verecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, aylık hane gelirine oranla 450 TL'den 600 TL'ye kadar yükselen kademelerde Haziran 2022-Mayıs 2023 tarihleri arasında yardım desteği vereceğini açıkladı.

Aile Destek Programı kapsamında belirlenen şartları sağlayan ailelere Haziran 2022'de başlayan programda 12 ay boyunca destek verilecek. Destek boyutu hane gelirine göre değişkenlik gösterecek.

Aile Destek Programı ile ihtiyaç sahibi ailelerin, Haziran 2022-Mayıs 2023 döneminde en fazla 12 aylık süre ile hane içindeki kişi başına düşen gelir tutarına göre belirlenen 4 farklı gelir aralığı için farklı yardım tutarları ile aylık periyotta desteklenmeleri sağlanacak.

Aile Destek Paketi ödemeleri hesaplara yattı mı ve ne zaman yatacak? 2022 Aile Destek Programı başvurusu nasıl yapılır, başvuru koşulları ne? - Merak Edilenler Haberleri

BAŞVURU ŞARTLARI

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılacak.

Başvuru yapacak kişinin; Mavi Kart sahibi olması, Yerleşim adresinin yurt dışında olması,18 yaşından küçük olması, hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması, şartlarını sağlayan kişilerin başvuruları değerlendirmeye alınacak. Diğer türde başvuruda bulunan kişilere göz önünde bulundurulmayacak.

Aile Destek programı başvurusu sayfası: Ekim ayı 2022 Aile Destek paketi ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak ve başvuru şartları neler? - Merak Edilenler Haberleri

DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Aile Destek Programı kapsamındaki geçerli başvurular, hanenin sosyoekonomik profilinin ve gelir seviyesinin belirlenmesi için ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına iletilecek olup bu hanelerden 3294 sayılı Kanun kapsamında olduğu tespit edilenler, bu tespiti takip eden ödeme dönemi itibarıyla söz konu destek programından yararlanabilecektir.

yıllık 7 bin 200 lira yardım desteği

Başvuru şartını sağlayan kişilere verilecek destek ödemelerinde tutar hane gelirine göre değişkenlik gösteriyor. Bu kapsamda yardım tutarları şu şekilde;

Kişi başına aylık gelir 450 TL ve altına 600 TL,

450 TL üzeri - 911,15 TL ve altına 550 TL,

911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altına 500 TL,

1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlara 450 TL destek verilecek.

450 ile 600 TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştirilecektir. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek söz konu destek programı sona erecektir.

12 ay boyunca 600 TL yardım desteği alan bir aile, yılda 7 bin 200 lira devlet yardımı almış olacak.

Aile Destek Programında yer verilen yardıma ilişkin detayların tümüne ulaşmak için tıklayınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN