Darphane altın yetiştirmeyince ilan açtı! O maaşa çalışanlar arıyor: Başvurular bugün İŞKUR'da başladı

Darphane altın yetiştirmeyince ilan açtı! O maaşa çalışanlar arıyor: Başvurular bugün İŞKUR'da başladı

Altına talep arttı, darphane altın yetiştiremeyince ilan açtı. İŞKUR üzerinden yapılacak alımların başvurusu bugün başladı. İşte, darphane personel alımının detayları…

Hazine ve Maliye Bakanlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında istihdam sağlamak için 25 işçi alımı için Resmi Gazete yeni ilan yayımladı. Yayımlanan ilana göre işçi kadrosuna alınan adaylar 2 aylık deneme sürecinde yasal asgari ücret ile göreve başlayacaklar.

Bu kapsamda Darphane bünyesine 10 matbaa işçisi, 6 vasıflı işçi, 3 dökümcü, 2 metal pres makinesi operatörü, 2 makine bakım onarımcısı, 1 forklift operatörü ve 1 kaynakçı alınacak. Başvuru işlemleri ise İŞKUR internet sitesinde 22-26 Nisan tarihlerinde yapılacak. Alınacak kişilerin 4 katından fazla başvuru yapılması durumunda kura çekimi gerçekleştirilecek.

darphane-personel-alimi.jpg

GENEL MÜDÜRDEN VATANDAŞLARA UYARI GELMİŞTİ

Diğer yandan geçtiğimiz günlerde açıklamada bulunan Darphane Genel Müdürü Abdullah Yasir Şahin, son zamanlarda küçük atölye tarzı bölgelerde sahte altın üretiminde artış olduğuna dikkat çekerek vatandaşlara uyarıda bulunmuştu:

“Cumhuriyet altınları 916.66 milyem yani 22 ayardır. Sahteciler ürünün içerisindeki saf altın miktarını düşürerek ayarıyla oynuyor; 22 ayar olması gereken ürünü aslında daha düşük ayarda üretiyorlar” dedi. Bu altınların küçük atölye tarzı yerlerde, amatör bir şekilde ve küçük makineler ile üretilebildiği bilgisini veren Şahin, “Üretici ayarını düşük yaptığı için kuyumculara da daha düşük fiyattan satabiliyor. Bu küçük marjları kâr olarak gören bazı kuyumcular da bu ürünleri sahte olduğunu bile bile alıyor ve vatandaşlarımıza satıyor”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN