Davet sahibi de ‘davet’ polemiğine katıldı: Tartışmaları toplumun vicdanına havale ediyorum

Fatih Belediye Başkanı Turan, Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki raylı sistemin açılışıyla ilgili İBB Başkan Adayları Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu arasındaki "davetiye" polemiğine dahil oldu. Turan, İmamoğlu'nu "polemikçi", Kurum'u ise "çalışkan" olarak nitelendirerek, "Biz polemikçi değil, İstanbul için çalışan bir başkan istiyoruz" dedi. Turan, "Biz herkese böyle bir açılış yapılacağını duyurduk. Özel kalemlerimiz de görüştü. Ben bu tartışmaları toplumun vicdanına havale ediyorum" dedi.

Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, İstanbul'un gözde projelerinden biri olan Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattının açılışı hakkında yaşanan davetiye tartışmalarına katılarak, İBB Başkan adaylarından Ekrem İmamoğlu'yla eski ardaşlarını olduklarını ve Murat Kurum'la da yıllarca beraber çalıştıklarını hatırlattı. Turan, İstanbul'un polemiklerle değil, hizmetlerle yönetilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Toplumun vicdanına bırakılan bir karar" şeklinde konuştu.

Yedikule İstasyonu'nda düzenlenen basın toplantısına katılan Turan, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi'nin sadece bir ulaşım projesi olmadığını, aynı zamanda İstanbul halkına sunulan bir hizmet olduğunu belirtti. Kurum ve İmamoğlu arasındaki davetiye meselesine değinirken, İmamoğlu'nu "polemikçi", Kurum'u ise "çalışkan" olarak tanımladı ve İstanbul için gerçekten çalışan bir lider istediklerini ifade etti.

DAVETİYE POLEMİĞİ

Davetiye meselesi, Kurum'un İmamoğlu'na herhangi bir davet gönderilmediğini söylemesi ve İmamoğlu'nun kendisine bir davet ulaştığını iddia etmesiyle başladı. İmamoğlu, Kurum'un iddialarına karşılık olarak, kendisine ulaşan davetiye mailinin detaylarını paylaşarak, davetin Fatih Belediye Başkanı Turan tarafından yapıldığını ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı protokolüne ulaştığını belirtti.

TURAN: İSTANBUL İÇİN ÇALIŞAN BİR BAŞKAN İSTİYORUZ

Turan, İstanbul'un ihtiyaçlarını karşılayacak, polemiklerden uzak duracak ve hizmet odaklı çalışacak bir belediye başkanına ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Ayrıca, İmamoğlu ve Kurum arasındaki tartışmanın İstanbul'un asıl ihtiyaçlarından sapma yarattığını belirterek, konuyu toplumun vicdanına bıraktığını söyledi.

İMAMOĞLU'NDAN KURUM'A 'DAVETİYE UYDURUYOR' YANITI

İmamoğlu, kendisine yönelik "kendi kendine davet uyduruyor" eleştirilerine, davetiye mailini kamuoyu ile paylaşarak yanıt verdi. Bu mailde, davetin Fatih Belediye Başkanı Turan tarafından yapıldığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı protokolüne iletildiği belirtiliyordu. İmamoğlu, davetin Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu tarafından onaylandığını da ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN