Davutoğlu Almanya'yı hatırlatarak uyardı: Türkiye Uluslararası Adalet Divanı'nda yargılanabilir

Davutoğlu Almanya'yı hatırlatarak uyardı: Türkiye Uluslararası Adalet Divanı'nda yargılanabilir

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Nikaragua’nın Almanya’ya karşı Uluslararası Adalet Divanı'nda açtığı soykırımla işbirliği davasını hatırlatarak, Türkiye'nin benzer bir durumla karşılaşabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Davutoğlu, 'İsrail'le ticarete derhal son verilsin' derken, "İsrail'e jet yakıtı başta olmak üzere soykırımda kullanılan stratejik malzeme satışları dolayısıyla böylesi bir davada yargılanma riski ile karşı karşıya kalabilir" dedi.

İsrail, Gazze'de orantısız güç kullanımına devam ederken, Orta Amerika ülkesi Nikaragua'nın, "Filistin'de soykırıma ortak olduğu" suçlamasıyla Almanya aleyhine Uluslararası Adalet Divanı'nda açtığı dava başlamıştı.

Almanya'nın savunması merak konusuyken, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ndan çarpıcı bir paylaşım geldi. Davutoğlu, İslam ülkelerinin Gazze'deki zulme sustuğunu, Türkiye'nin ise İsrail ile ticarete devam ederek işbirlikçi olduğunu vurguladı.

'TÜRKİYE DE BENZER BİR DAVAYLA KARŞILAŞABİLİR'

Nikaragua'ya selam yollayan Davutoğlu, Türkiye'nin de Almanya'nın yargılandığı gibi bir davayla karşılaşma riskinin olduğunu ifade etti.

Davutoğlu, 'İsrail ile ticarete son verilsin' çağrısını yinelerken, şu ifadeleri kullandı:

"İslam ülkeleri susarak, Türkiye İsrail ile ticarete devam ederek örtülü ya da açık işbirlikçilik yaparken, Güney Afrika’dan sonra Nikaragua da bir insanlık destanı yazıyor. Nikaragua’nın Almanya’ya karşı Uluslararası Adalet Divanı'nda açtığı soykırımla işbirliği davası bugün başlıyor. İnsanlık vicdanının sesi olan Nikaragua halkına ve Cumhurbaşkanı Daniel Ortega’ya selam olsun!

Korkarım ki, mazlum dünyanın anti-emperyalist mücadelesine öncülük ettiği İstiklal Savaşı ile kurulan bu aziz ülkemiz de soykırımcı ülkeye jet yakıtı başta olmak üzere soykırımda kullanılan stratejik malzeme satışları dolayısıyla böylesi bir davada yargılanma riski ile karşı karşıya kalabilir.
İsrail ile ticarete derhal son verilsin!"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN