Davutoğlu: Bu mesele artık insanlık meselesi

Davutoğlu: Bu mesele artık insanlık meselesi

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, partisinin Tekirdağ il kongresinde yaptığı konuşmasında dünyanın birçok ülkesinde Filistin'de yaşananlara sessiz kalmayan vatandaşların gerçekleştirdiği eylemlere değindi. "Her yerde Filistin bir sembol haline geldi." diyen Davutoğlu, "Bu mesele Müslüman, Yahudi meselesi değildir. Bu mesele artık insanlık meselesidir” diye konuştu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Tekirdağ’da Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen partisinin 2’nci olağan kongresine katıldı.

Kongrede konuşan Davutoğlu dünyanın dört bir yanından Filistin'e destek eylemlerini sürdüren vatandaşlara değindi. Amerikan yönetiminin 'ateşkes için erken' demesine rağmen yüzbinlerce insanın, Amerikan yönetimini protesto ettiğini belirten Davutoğlu, "Beni ümitlendiren nedir biliyor musunuz? Amerikan yönetimi, 'ateşkes için erken' deyip daha çok kadın, daha çok çocuğun öldürülmesine yeşil ışık yakıyor. Ama Beyaz Saray karşısında yüzbinlerce insan, her ırktan her dinden insan Amerika’yı protesto ediyor. İngiliz Başbakanı İsrail’e gidip, İsrail’in yanında ve Filistin’in karşısında yer alıyor ve İngiliz İçişleri Bakanı Filistin bayrağını dalgalandırmayı terör gibi görüyor ama bir günde Londra’da 300 bin kişi toplandı. Kanada’da, Brezilya’da, Şili’de, Avustralya’da, Japonya’da her yerde Filistin bir sembol haline geldi." ifadelerini kullandı.

Yaşananların sadece Müslüman-Yahudi meselesi olmadığını belirten Davutoğlu, "Yahudiler hiçbir zaman, İslam dünyasında, İslam coğrafyasında gettolarda yaşamadı. Biz de bu meseleyi bir Müslüman, Yahudi meselesi olarak görmeyiz. Bu mesele Arap, İsrailli meselesi de değildir. Bu mesele artık insanlık meselesidir” diye konuştu.

8198207.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN