Davutoğlu: Fakirleşme dış güçlerin işi mi?

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımında "Madem iktidar sahipleri Nass'a atıf yapıyor, hodri meydan. Aldığı 7 bin 500 lira maaşı bir haftada tüketen emekli üç hafta boyunca ne yiyip ne içecek, kirasını, faturasını nasıl ödeyecek? Şimdi bu fakirleşme, dış güçlerin işi diyebilir misiniz? Hadi diyen varsa çıksın da alnını karışlayalım." dedi.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu sosyal medya hesabından videolu bir paylaşımda bulundu. "Sormayalım mı?" diyerek vatandaşlara seslenen Davutoğlu, "Madem iktidar sahipleri Nass'a atıf yapıyor, hodri meydan." dedi. Konuşmasında iktidarı eleştiren Davutoğlu, "Bunlar istiyorlar ki hem kendi gemileri yüzsün, hem de ülkenin batan gemisi, kürek mahkumları sayesinde ayakta kalsın. Hem rant devam etsin, hem de bunun verdiği zararlar servet sahiplerine dokunmasın." ifadelerini kullandı. Davutoğlu, "Allah hakkı için soruyorum kardeşlerim. Bu ülkeyi bu hale emekli, işçi, çiftçi, ücretli mi getirdi ki bedelini onlar ödüyor? Aldığı 7 bin 500 lira maaşı bir haftada tüketen emekli üç hafta boyunca ne yiyip ne içecek, kirasını, faturasını nasıl ödeyecek? Şimdi bu fakirleşme, dış güçlerin işi diyebilir misiniz?" şeklinde konuştu.

Davutoğlu'nun konuşması şöyle;

"İnsanın dostlarına yapacağı en büyük iyilik iyi günde de, kötü günde de uyarmaktan vazgeçmemektir. Madem iktidar sahipleri Nass'a atıf yapıyor, hodri meydan. Bu konular dinimizin emirlerinin de kökeninde olan konulardır. Biz geçmişten bu yana, yani AK Parti öncesinde de yaşanan yozlaşmaların engellenemediği bu sistemi kökten değiştirme amacı taşımaktaydık. Bundan sadece birtakım çıkar çevreleri, 28 Şubat artıkları, millete sülük gibi yapışmış, ülkeyi fakirleştiren zümreler rahatsız olurdu. O günlerden bu yana maalesef ülke gün yüzü görmedi, göremedi. Ama biz millete hangi sözlerle gelmiştik? Siyasi ahlak yasası, imar rant piyasası, ihale yasası, siyasi partiler yasası, şeffaflığın inşası, hukuk sistemini daha adil hale getirmek, gücün tek elde toplanmasını engellemek, bunların tümü aklı ve vicdanı olan bir Müslüman'ın itiraz edeceği şeyler miydi?

"ESKİ ÇARK AYNEN DÖNSÜN DİYORLAR"

İslam sadece sizi yıllarca hakir görmüş Jakobenlere galebe çalmak mıdır? Yoksa asıl o Jakobenlere benzememek midir? Bizim sınavımız sadece ele geçen gücü korumak mıdır? Yoksa o güç ile adaleti hakim, insanları mutlu kılmak mı? Hiç gücün araç olduğunu, Rabbimizin imtihanı olduğunu bilen bir Müslüman o güce teslim olur mu? Onu elde tutmak için hayatı boyunca öğrendiği ve baş tacı ettiği ilkeleri ayaklar altına alır mı? Gücü sağlama alacağım diye milletin hazinesine, malına, mülküne göz diker mi? Nesillerin geleceğinden çalabilir mi? Bunlar istiyorlar ki hem kendi gemileri yüzsün, hem de ülkenin batan gemisi, kürek mahkumları sayesinde ayakta kalsın. Hem rant devam etsin, hem de bunun verdiği zararlar servet sahiplerine dokunmasın. Eski çark aynen dönsün diyorlar. Kimler bu ülkeye ne zararlar verdi sorgulanmasın istiyorlar. Allah hakkı için soruyorum kardeşlerim. Bu ülkeyi bu hale emekli, işçi, çiftçi, ücretli mi getirdi ki bedelini onlar ödüyor? Aldığı 7 bin 500 lira maaşı bir haftada tüketen emekli üç hafta boyunca ne yiyip ne içecek, kirasını, faturasını nasıl ödeyecek? Şimdi bu fakirleşme, dış güçlerin işi diyebilir misiniz? Hadi diyen varsa çıksın da alnını karışlayalım.

Ayıptır, yazıktır, günahtır. Vicdanlarınız bu haksız düzenin devamını nasıl kabul ediyor? Vatandaşın onurunu ayaklar altına alan, bunalımlara girip cinnet geçirmelere intiharlara kadar sürükleyen bu düzen sorgulanmayacak mı zannediyorsunuz? Bu konularda Nass yok mu zannediyorsunuz değerli kardeşlerim? Şimdi körü körüne bir itaati dini vecibe zanneden değerli kardeşlerim. Sormayalım mı bu soruları?"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN