Davutoğlu ve Karamollaoğlu’ndan Gazze mesajı: İsrail'le artan ticaret kanımıza dokunuyor

Davutoğlu ve Karamollaoğlu’ndan Gazze mesajı: İsrail'le artan ticaret kanımıza dokunuyor

Muhalefet liderleri Ramazan mesajlarında Gazze için birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Karamollaoğlu mesajında ‘’Her Gazze deyişimizde boğazımız düğümlenirken artık ülkemizden İsrail'e bir tane gemi gitmesin diye Gazze için birliktelik vakti diyoruz’’ dedi. Davutoğlu ise ‘’Dualarımızla bir kere daha kendi kendimize sormalıyız; Gazze’de insanlık katledilirken biz ne yapıyoruz?’’ İfadesini kullandı.

İsrail, Gazze’de sürdürdüğü soykırımı Ramazan’da da devam edeceğini gösterirken, muhalefet, insanlar katledilirken Türkiye’den gemi ile ihracatın devam etmesine tepki gösterdi.

'GAZZE’DE İNSANLIK KATLEDİLİRKEN BİZ NE YAPIYORUZ?'

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabı X’ten yaptığı Ramazan paylaşımında ‘’Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem ateşinden kurtuluş ayı olan Ramazan-ı Şerif'e girdiğimiz bugün, niyetlerimizle, dualarımızla bir kere daha kendi kendimize sormalıyız; Gazze’de insanlık katledilirken biz ne yapıyoruz? Gazzeli masumların yanında bu mübarek Ramazan'da olmayacak, olamayacaksak peki ne zaman doğru safta yer tutacağız ? Ramazan-ı Şerif’in tüm İslam alemine hayırlar getirmesini niyaz ediyorum’’ dedi.

BİR İFTARI BEKLERKEN BOMBA PATLAMASIN DİYE…

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu da sosyal medya hesabı X üzerinden bir mesaj paylaştı. Karamollaoğlu mesajında “’Hoş geldin ya şehr-i Ramazan’ diye her sene sevinçle karşıladığımız Ramazan ayını maalesef bu sene hüzünle karşılıyoruz. Tarife sığmaz bir yıkımı ve soykırımı canlı canlı izliyoruz. Bu zulmün gözlerimizin içine baka baka yapılması ciğerlerimizi dağlıyor. Ramazan birlikteliktir. Öyleyse bu Ramazan, Gazze için birlik vakti olmalıdır! Biz ezanı beklerken; Gazze'ye artık tek bir boma dahi düşmesin diye... Biz iftar sofrasındayken; Gazzeli kardeşlerimizde artık açlık ve susuzluktan ölmesin diye... Her Gazze deyişimizde boğazımız düğümlenirken artık ülkemizden İsrail'e bir tane gemi gitmesin diye Gazze için birliktelik vakti diyoruz! Hala ülkemizden İsrail'e gıda ve çeşitli malzeme sevkiyatı yapılması kanımıza dokunuyor. İnanıyoruz ki bizim bu birlikteliğimiz; Gazzeli kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olacaktır inşallah’’ ifadesini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN