Davutoğlu'ndan '54 kalemlik yaptırım yetmez' tepkisi: Başka ülkelerin limanlarımızdan İsrail'e geçmesini engelleyin

Davutoğlu'ndan '54 kalemlik yaptırım yetmez' tepkisi: Başka ülkelerin limanlarımızdan İsrail'e geçmesini engelleyin

Ticaret Bakanlığı 'Gazze'de ateşkes ilan edilene kadar' İsrail'e 54 ürün grubunda ihracatının kısıtlanacağını açıkladı. Bu açıklamanın ardından Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, 'neden daha önce yapılmadı?' diyerek tepki gösterdi. Öte yandan Gazze'deki soykırıma malzeme taşıyan hattın neden kesilmediğini sorgulayan Davutoğlu, Türkiye'nin İsrail ile olan ticaretini tamamen durdurması ve hava sahasını İsrail'e kapatması gerektiğini ileri sürdü.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, son açıklamalarında İsrail'e yönelik sert eleştirilerde bulundu. Gazze'deki soykırıma malzeme taşıyan hattın neden kesilmediğini sorgulayan Davutoğlu, Türkiye'nin İsrail ile olan ticaretini tamamen ve derhal durdurması gerektiğini belirtti.

Davutoğlu, "Madem ki başta uçak yakıtı olmak üzere, birçok sevkiyatı durdurma kudretiniz vardı; madem ki bu malzemelerin Filistin’e gitmesi söz konusu değildi; o halde 7 aydır Gazze’de devam eden soykırıma malzeme taşıyan hattı neden kesmediniz?" diyerek Türkiye'nin İsrail'e yönelik daha sert adımlar atması gerektiğini vurguladı.

Davutoğlu sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede, Ticaret Bakanlığı'nın 54 kalemlik yaptırımının yetersiz olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Davutoğlu, Türkiye'nin İsrail ile devam eden ticareti tamamen durdurması, hava sahasını İsrail'e giden uçaklara kapatması, İsrail'e başka ülkelerden gidecek gemilerinin Türkiye üzerinden ticaret yapmasını engellemesi ve bütün ulaşım hatlarının kesilmesi gerektiğini öne sürdü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN