Davutoğlu'ndan fındık alım fiyatına tepki: 8 yıl önce 5.96 dolar demiştik bugün 3 dolar!

Davutoğlu'ndan fındık alım fiyatına tepki: 8 yıl önce 5.96 dolar demiştik bugün 3 dolar!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada fındık alım fiyatlarına tepki gösterdi. Davutoğlu, "Her gün her şeye durmaksızın zam gelirken, açıklanan fındık alım fiyatı üreticinin belini daha da büktü. 2015’te, 8 yıl önce dolar bazında fındık alım fiyatı 5.96 açıklamıştık. Aradan geçen bu kadar zamana, yaşanan yüksek enflasyona rağmen çiftçimize bugün reva görülen alım fiyatı sadece 3 dolar" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı geçtiğimiz günlerde Bakanlar Toplantısı sonrasında açıklama yapmıştı. Erdoğan, "Fındık alım fiyatı Giresun için 84 TL, Ravent için 82,50 TL olarak belirlendi" ifadelerine yer vermişti. "Yaz döneminde açıkladığımız çeşitli alım fiyatları üreticimiz tarafından memnuniyetle karşılandı." diyen Erdoğan'a Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu "Bugün fındık alım fiyatı 160 lira olmalıdır" diyerek karşılık verdi.

'8 YIL ÖNCE DOLAR BAZINDA FINDIK ALIM FİYATI...'

Üreticinin zor şartlar altında çalıştığını belirten Davutoğlu sosyal medya hesabından şu mesajı kaydetti:

"Gelen gün, giden günü aratıyor. Her gün her şeye durmaksızın zam gelirken, açıklanan fındık alım fiyatı üreticinin belini daha da büktü.

2015’te, 8 yıl önce dolar bazında fındık alım fiyatı 5.96 açıklamıştık. Aradan geçen bu kadar zamana, yaşanan yüksek enflasyona rağmen çiftçimize bugün reva görülen alım fiyatı sadece 3 dolar.

Nereden nereye! Bugün fındık alım fiyatı 160 TL olmalıdır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN