Davutoğlu'ndan Gazze'de ateşkesin uzatılması hakkında açıklama

Davutoğlu'ndan Gazze'de ateşkesin uzatılması hakkında açıklama

İsrail ve Hamas arasında başlayan 'insani yardım' anlaşmasında son güne girilmesinin ardından Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Majed el-Ansari, Gazze'de insani aranın 2 gün daha uzatılması konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı. Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu, sosyal medya hesabından "Gazze’de ateşkesin iki gün daha uzatılması, kalıcı ateşkes için umutları da arttırıyor." diyerek Katar hükümetine teşekkür etti.

İsrail ile Hamas arasında 24 Kasım'da başlayan 4 günlük insani aranın sona ermesine saatler kala 2 gün daha uzatılması kararı verildi. Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Majed el-Ansar, Katar’ın devam eden arabuluculuk çalışmaları kapsamında Gazze'deki insani aranın 2 gün daha uzatılması konusunda anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Hamas tarafından yapılan açıklamada, Katar ve Mısır ile Gazze Şeridi’ndeki insani aranın aynı şartlara uygun olarak uzatıldığı bildirildi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından ateşkesin uzatılması hakkında açıklama yaptı. "Gazze’de ateşkesin iki gün daha uzatılması, kalıcı ateşkes için umutları da arttırıyor." diyen Davutoğlu, "Ateşkesin uzatılması için gösterdiği katkıdan dolayı Katar hükümetine ve ilgili yetkililere teşekkür ediyorum. Bir an önce kalıcı ateşkes tesis edilmesini diliyorum." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun paylaşımı şu şekilde:

"Gazze’de ateşkesin iki gün daha uzatılması, kalıcı ateşkes için umutları da arttırıyor. Ateşkesin uzatılması için gösterdiği katkıdan dolayı Katar hükümetine ve ilgili yetkililere teşekkür ediyorum. Bir an önce kalıcı ateşkes tesis edilmesini diliyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN