Davutoğlu'ndan iktidara 'destek paketi' tepkisi: Artık yeter!

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, artan intihar vakaları üzerine iktidarın pandemi destek politikasını eleştirdi: Artık yeter milletin sabrı tükeniyor, çekildiğiniz Fildişi kulelerden çıkıp, halkın halini anlayın ve derhal acil bir paket açıklayın. Bu paketi de yine 3-5 yandaşa peşkeş çekeceğiniz bir paket haline dönüştürmeyin.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, artan intihar vakaları sonrası sosyal medya hesabı üzerinden videolu açıklama yaptı.  

Davutoğlu şunları söyledi: 

Her geçen gün artan geçim sıkıntısına bağlı intihar haberleri hepimizin yüreğini dağlıyor. 4 gündür üst üste siftah yapmadan dükkanı kapatan esnafın intihar öncesi yayınladığı mesajlara, ülkemizin farklı köşelerinden gelen intihar görüntülere artık insan yüreğinin dayanması mümkün değil. Hepimiz ama başta iktidardakiler çok ciddi bir muhasebe yapmak zorundayız.  

"PANDEMİNİN BAŞINDA UYARDIK"

Geçen sene pandemi başladığında uyarmıştık; bu süreçte akıl dışı ekonomi politikaları terk edin ve dar kaynakları geçim sıkıntısı çeken esnafa, çiftçiye ve işsize ayırın demiştik. Yapmadılar. 

Son olarak 18 günlük kapatma kararı alındığında da yine uyardık. Kapatma kararı almak gerekiyor ama bu kararı almadan önce ‘bir destek paketi açıklayın, esnafın bütün faturalarını ve kiralarını ödeyin; çiftçiye tohum yem gübre yardımı yapın; işsizlere, sosyal yardıma kaç ailelere hiçbir ayrım gözetmeden hepsine destek olun’ dedik. 

"AİLELER BU DESTEKLE NASIL GEÇİNECEK?"

Üç çocuklu bir aile en az 3 bin 500 liralık net doğrudan yardım yapın dedik yapmadılar. Son olarak aile sosyal politikalar bakanı 2 milyon aileye 1100 lira destek vereceğini ilan etti.

Şimdi soruyorum ve ellerini vicdanlarına koyarak cevap vermelerini istiyorum; 1100 lira ile bir hane nasıl geçinecek? Faturalarla mı ödeyecek, mübarek Ramazan'da iftar-sahur sofrası mı kuracak? Çocuklarının ceplerine harçlık mı koyacak?  

Bir aileye açlık sınırının üstünde bir standartta destek yapmadılar. 

"ARTIK YETER SABIR TÜKENİYOR"

Artık yeter! Milletin sabrı tükeniyor, çekildiğiniz Fildişi kulelerden çıkıp, halkın halini anlayın ve derhal acil bir paket açıklayın. Bu paketi de yine 3-5 yandaşa peşkeş çekeceğiniz bir paket haline dönüştürmeyin. 

Destekleri derhal dağıtın ve mübarek Ramazan günlerini cehenneme çevirmeyin! 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN