Davutoğlu'ndan iktidara Gazze tepkisi: İsrail uçaklarının yakıtı Türkiye'den gidiyor

Davutoğlu'ndan iktidara Gazze tepkisi: İsrail uçaklarının yakıtı Türkiye'den gidiyor

Gelecek Partisi Lideri Davutoğlu, Türkiye ve İsrail arasındaki ticari ilişkilerin devam ettiğine dikkat çekerek "2,5 ay oldu hala Türkiye ile İsrail arasındaki ticari ilişki devam ediyor ve bu ilişkilerin önemli kısmı da yakıt, demir çelik ve gıda gibi stratejik lojistik malzeme. İsrail uçaklarının yakıtı ve yerleşimcilerin yaptığı binaların malzemesi Türkiye’den gidiyor." dedi. Ayrıca Davutoğlu, iktidarın İsrail’in Gazze'ye saldırılarına karşı kayıtsız kaldığını belirtti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Gazze'ye saldırılarını sürdüren İsrail'in uçaklarının yakıtı ve yerleşimcilerin yaptığı binaların malzemesinin Türkiye'den gittiğini belirterek "Muhafazakâr kesimin aydınları, kanaat önderleri sessiz kalıyor.” dedi.

T24’ten Murat Sabuncu’ya konuşan Davutoğlu, iktidarın İsrail’in Filistin’e saldırılarına kayıtsız kaldığını dile getirdi.

Davutoğlu şunları söyledi:

“Bu kayıtsızlığı başka bir iktidar göstermiş olsaydı yeri göğü inletecekleri hususlarda sessiz kalmayı tercih ettiler. Yani 2,5 ay oldu hala Türkiye ile İsrail arasındaki ticari ilişki devam ediyor ve bu ilişkilerin önemli kısmı da yakıt, demir çelik ve gıda gibi stratejik lojistik malzeme. İsrail uçaklarının yakıtı ve yerleşimcilerin yaptığı binaların malzemesi Türkiye’den gidiyor. Gıda, askeri kıyafetler şimdi bütün bunlar Türkiye’den gidiyor. Bu göz göre göre devam ediyor ve İsrail’e yönelik tek bir müeyyide uygulanmıyor. Sadece hamaset yapılıyor. Şimdi buna da muhafazakâr kesimin aydınları, kanaat önderleri sessiz kalıyor.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN