Davutoğlu'ndan Gültekin Uysal'a ziyaret

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, altılı masanın 10. toplantısı öncesinde Demokrat Parti lideri Uysal’ı Ankara’daki Celal Bayar Köşkü’nde ziyaret etti.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nu bugün Ankara’daki Celal Bayar Köşkü’nde ağırladı.

Altı siyasi parti genel başkanının 10. toplantısı Gelecek Partisi’nin ev sahipliğinde yapılacak.

Davutoğlu, altılı masa toplantısı öncesinde; 12 Aralık’ta Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu, 13 Aralık’ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, 14 Aralık’ta da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etmişti.

NE OLMUŞTU?

CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti, 2023 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde birlikte hareket etmek için bir araya gelme kararı almıştı. Bu kararın ardından partilerin görevlendirdiği genel başkan yardımcıları, liderlerin ilk toplantısından önce “Güçlendirilmiş parlamenter sistem” üzerinde çalıştı.

Partiler arasında uzlaşma sağlanınca altı partinin genel başkanı CHP’nin ev sahipliğinde 12 Şubat 2022’de bir araya geldi. Yedi saat süren bu toplantının ardından altı genel başkan 28 Şubat 2022’de “Güçlendirilmiş parlamenter sistem” çalışmasını kamuoyuna açıklama kararı aldı. 28 Şubat’ta yapılan toplantıda “Güçlendirilmiş parlamenter sistem” çalışmasının içeriği açıklandı ve altı genel başkan bunların gerçekleştirilmesini taahhüt ettiklerini göstermek için belgeyi kamuoyunun önünde imzaladı.

İlk tur görüşmelerin tamamlanmasının ardından ikinci tur görüşmelere başlandı. Gelecek Partisi’nin ev sahipliğindeki ilk toplantı 29 Mayıs’ta yapılmıştı. 28 Kasım’da yapılan son toplantıya ise Demokrat Parti ev sahipliği yapmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN