Davutoğlu'nun çağrısına ittifak liderlerinden olumlu yanıt: Meclis zam gündemiyle toplanıyor

Davutoğlu'nun çağrısına ittifak liderlerinden olumlu yanıt: Meclis zam gündemiyle toplanıyor

Seçim döneminde yapılan harcamaların faturası zam olarak vatandaşa kesildi. ÖTV ve KDV'de yapılan artışlar sonrası iğneden ipliğe zam furyası başladı. Cumhur İttifakı'nda da tepkilere neden olan zamlar Millet İttifakı'nı harekete geçirdi. Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, vatandaşın belini bükmeye başlayan zamlar sonrası Millet İttifakı liderlerini tek tek arayarak zamlar konusunda Meclis'in acilen toplanması çağrısı yapılmasını önerdi. Liderler Davutoğlu'nun çağrısına olumlu dönüş yaptı.

Seçim döneminde yapılan harcamalar, maaşlara getirilen zamlar ve EYT'nin faturası zam olarak vatandaşa kesildi. ÖTV ve KDV'de yapılan artışlar sonrası iğneden ipliğe zam furyası başladı. Cumhur İttifakı'nda da tepkilere neden olan zamlar Millet İttifakı'nı harekete geçirdi.

Zamları sert sözlerle eleştiren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, vatandaşın belini bükmeye başlayan durum sonrası Millet İttifakı liderlerini tek tek aradı. Zamlar konusunda Meclis'in acilen toplanması çağrısının yapılması önerildi.

SÜRECİ GRUP BAŞKAN VEKİLLERİ YÜRÜTECEK

Liderler Davutoğlu'nun önerisine olumlu dönüş yaptı. Millet İttifakı'nı oluşturan parti liderleri Meclis'in acilen toplanması için görevi grup başkanlarına verdi. Meclis'in toplanması ve zam konusunun görüşülmesine ilişkin süreci grup başkanları yürütüyor. Meclis'in toplanması durumunda liderlerin zamların geri alınması konusunda çağrılar yapması bekleniyor.

AKARYAKITTAN ALINAN ÖTV YÜZDE 198 ARTTI

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan kararla birlikte kurşunsuz benzinin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı 2,52 liradan 7,52 liraya, motorinin litre fiyatı üzerinden alınan ÖTV tutarı ise 2,05 liradan 7,05 liraya yükselmişti. Öte yandan, doğalgaza gelen zamla birlikte ÖTV tutarı standart metreküp başına doğalgazda 0,0747 lira, motorlu taşıtlarda yakıt olarak kullanılan doğalgazda ise metreküp başına 2,7944 lira olmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN