Dededen kalma ata tohumlarıyla bu işe başladı! Alıcılar resmen kapısında kuyruk oluyor: Kilosu 30 TL

Dededen kalma ata tohumlarıyla bu işe başladı! Alıcılar resmen kapısında kuyruk oluyor: Kilosu 30 TL

Dededen kalma ata tohumuyla başladığı bu işte resmen beklemediği bir sonuçla karşılaştı. Alıcılar kapısında kuyruk olurken o kilosunu 30 liradan satmaya başladı. İşte detaylar…

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinin Emcelli Mahallesi'nde dededen kalan ata tohumları ile kereviz üretimi yapmaya başlayan Hüseyin Karcı, özellikle ilgisinden dolayı rağbet gördüğünü açıkladı. Halk pazarlarında büyüklüğüne göre 30 ila 50 TL aralığında satılan kerevizlerin alıcılarının çok olduğunu söyleyen üretici, kerevizin faydalarına da değindi.

yeni-proje-1-002.jpg

KEREVİZE RAĞBET ÇOK

Kerevize oldukça iyi bir rağbet olduğunu söyleyen üretici Hüseyin Karcı, dedesinden kalma ata tohumlarıyla hasat yaptığını anlattı. Pazarda kerevizlerin büyüklüğüne göre tanesini 30-50 liradan satıldığını kaydeden sebze üreticisi Hüseyin Karcı, "Bizim Mahallemiz eskiden beri sebze üretimi ile hele biberleriyle ünlü birde doğal ata tohumu ile ürün almaktayız" dedi

Alıcıların çok olduğuna da değinen Karcı, "Ben hem bağcılık hem de sebzecilik yapıyorum" diyen Karcı, "Ata tohumlarını bir kaç yılda bir alıyorum. Pazarda ise alıcıları çok" ifadelerini kullandı.

yeni-proje-2-003.jpg

KEREVİZİN FAYDALARI

Kereviz, vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir sebzedir. Kereviz, vücudun pH değerinin korunmasına, bağırsak hareketlerinin kolaylaşmasına, kardiyovasküler hastalıkların önlenmesine, tansiyonun kontrol altına alınmasına yardımcı olabilir. Ancak kerevizin aşırı tüketilmesi gaz ve karın ağrısına yol açabilir.

Kereviz kalp ve damar sağlığına katkı sağlamaktadır. Kereviz antioksidan ve antiinflamatuar özellikleriyle damarlar üzerinde koruyucu etkiye sahiptir. Kereviz, damarların düz kasları üzerinde rahatlatıcı bir etki yaparak kardiyovasküler sistemi destekleyen ikincil bir bitki maddesi olan ftalid içerir.

yeni-proje-4-004.jpg

Kereviz bağışıklık sistemini güçlendirir ve iltihabı önler. Kereviz zengin bir antioksidan kaynağıdır. Antioksidan vitaminlere (örneğin C vitamini ve beta-karoten) ek olarak kereviz, önemli miktarda polifenol de içermektedir. Bunlar güçlü antioksidan etkilere sahip ikincil bitki maddeleridir. Bu özelliklerle kereviz, bağışıklık sistemi için faydalıdır ve iltihap karşıtı bir besindir. Soğuk algınlığı durumunda, anti-inflamatuar bileşenler bağışıklık sistemini destekleyebilir. Zencefil gibi kereviz de soğuk algınlığına karşı kullanılabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN