DEM Parti Gençlik Kongresi sonrasında gözaltılar

DEM Parti Gençlik Kongresi sonrasında gözaltılar

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin kuruluşu sonrası yaptığı ilk gençlik kongresinin dağılması sonrasında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi DEM Parti'den yapılan açılamaya göre gözaltına alınan 57 kişi ifadeleri alınmak üzere Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Öte yandan Diyarbakır Valiliği gözaltına alınanların sayısını 42 olarak açıkladı.

Hatice Kemer'in BBC Türkçe'de yer alan haberine haberine göre yapılan açıklamada, “Parti Gençlik Meclisi 1. Olağan Kongresi’nde yasalara aykırı biçimde eylem yapan, polise taş atan ve mukavemette bulunan 42 şahıs gözaltına alınmıştır.” denildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kongrenin devam ettiği saatlerde sosyal medyda yaptığı paylaşımda, Diyabakır savcılığının 'Suç ve suçluyu övme, terör propagandası yapma' suçlamalarıyla soruşturma başlattığını ve gözaltı talimatları verdiğini duyurdu.

Diyarbakır’daki kongrede DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan da Dem Parti olarak Kürt meselesinin demokratik yollarla çözülmesi için ellerinden gelen bütün sorumluluğu üstlenmeye hazır olduklarını söyledi.

“Kürtlerin çözüm için, barış için hazır olduğunu” ifade eden Bakırhan şöyle devam etti:

''Türk ve Kürt gençleri yaşamını yitirmesin diye, Kürtler eşit yurttaşlar olsun diye, bu topraklarda kardeşçe birlikte yaşayalım diye bir irade ortaya çıktı. Hadi buyrun hodri meydan; tekrar sizi diyaloga müzakereye Kürt sorunun demokratik çözümüne davet ediyoruz. Bu konuda DEM Partiye, vekillerimize, değerli halkımızın üzerine düşen sorumluluğumuzu da layıkıyla yerine getireceğiz''

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN