DEM Parti'den adaylığına göz kırpan Demirtaş'a yanıt

DEM Parti'den adaylığına göz kırpan Demirtaş'a yanıt

Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın, İstanbul'dan aday olabileceğini söylemesi üzerine DEM Parti'den açıklama geldi. Bu arada DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli 'Bizim için sürpriz oldu, önceden haberimiz yoktu. Başak Hanım'ın adaylık açıklaması sevindirici ama konuyu yetkili kurullarımız, MYK ve Parti Meclisi değerlendirecektir.'' ifadelerini kullandı.

Cezaevinde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, İBB başkanlığına aday olacağı iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

''HALK İSTER, PARTİMİZ UYGUN GÖRÜRSE DÜŞÜNEBİLİRİZ''

Eşini cezaevinde ziyaret ettikten sonra Artı Gerçek haber sitesine konuşan Başak Demirtaş'tan "İstanbul adaylığı için, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) bize bir öneri gelmedi ama halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz. Birilerine kazandırmak veya kaybettirmek için değil, İstanbul’da kazanmak için yarışa gireriz ve iddialı oluruz." açıklaması gelmişti.

DEM PARTİ'Lİ SEZAİ TEMELLİ: BİZİM İÇİN SÜRPRİZ OLDU

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli'den konuyla ilgili açıklama geldi. Temelli, ''Bizim için sürpriz oldu, önceden haberimiz yoktu. Başak Hanım'ın adaylık açıklaması sevindirici ama konuyu yetkili kurullarımız, MYK ve Parti Meclisi değerlendirecektir.'' dedi.

BAŞAK DEMİRTAŞ KİMDİR?

1977 yılında Diyarbakır'da doğdu. Selahattin Demirtaş ile 21 yıldır evli olan Başak Demirtaş, Dicle Eğitim Fakültesi mezunudur. Başak Demirtaş Eylül 2020'de öğretmenlikten istifa etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN