Demirtaş'tan seçim sonrası kritik açıklama: Aktif siyaseti bırakıyorum

Demirtaş'tan seçim sonrası kritik açıklama: Aktif siyaseti bırakıyorum

Seçim döneminde yaptığı paylaşımlarla Kürt seçmenleri yönlendiren Edirne'de tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, kritik eşiğin ardından aktif politikayı bıraktığını duyurdu. Demirtaş, "Kendi adıma, halkımıza layık bir politika ortaya koyamadığımız için içtenlikle özür diliyorum. Eleştirilerden yararlanmaya çalışacağım. Mücadeleyi cezaevinden her yoldaşım gibi dirençle sürdürürken, aktif politikayı bu aşamada bırakıyorum" ifadelerine yer verdi.

Türkiye'nin kaderinin belirlendiği 14-28 Mayıs seçim sürecinde sık sık paylaşımlarıyla dikkatleri üzerine çeken, Edirne F Tipi Cezaevi'nde 6 buçuk yıldır tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, aktif politikayı bıraktığını duyurdu.

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabından yarın Artı Gerçek'te yayımlanacak röportajının bir kısmını paylaştı.

Demirtaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında aktif politikayı bıraktığını duyurdu.

Demirtaş, paylaşımında şunları kaydetti:

"Merhabalar. Yarın Artı Gerçek'te yayımlanacak röportajımdan iki paragrafı sizlerle paylaşıyorum:

'Ben kendi adıma, halkımıza layık bir politika ortaya koyamadığımız için içtenlikle özür diliyorum. Pratikteki çabalarımla bu eksiklikleri giderme sözü veriyorum.

Ayrıca, bana yönelik yapıcı eleştirilere teşekkür ediyorum. Eleştirilerden yararlanmaya çalışacağım. Mücadeleyi cezaevinden her yoldaşım gibi dirençle sürdürürken, aktif politikayı bu aşamada bırakıyorum.'

Hepinize yoldaşça selam, sevgilerimi gönderiyor, hepinizi hasretle kucaklıyorum. Özgür günlerde görüşebilmek dileğiyle."

Demirtaş, Artı Gerçek'te kaleme aldığı yazısında, seçim sonuçları üzerinden partisine eleştiriler yöneltmişti. Demirtaş, Kürt siyasi hareketinin seçim çalışmalarına çok geç ve dağınık yüklendiğini, Kürt halkındaki değişimi de okuyamadığını belirterek, "Bir yöre derneğinin seçim çalışması gibi amatörce bir yaklaşımla başarılı olamazsınız" ifadelerine yer vermişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN