Deniz Poyraz davasında yargıyı eleştirmişti: İHD Eş Genel Başkanı Keskin beraat etti

Deniz Poyraz davasında yargıyı eleştirmişti: İHD Eş Genel Başkanı Keskin beraat etti

HDP İzmir il binasına yönelik Onur Gencer tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı ve parti üyesi Deniz Poyraz'ın katledilmesi sonrası İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin'in sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek hakkında “Terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerini hedef göstermek” ve “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret etmek” suçlamalarıyla dava açılmıştı. Keskin, davasından beraat etti.

HDP İzmir il binasına 17 Haziran 2021’de Onur Gencer tarafından yapılan silahlı saldırıda katledilen Deniz Poyraz'ın babası Abdülillah Poyraz hakkında açılan davayı eleştirdiği için hakkında dava açılan İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin'in yargılandığı davanın 2’inci duruşması bugün İzmir 18’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

'ÜLKÜ OCAKLARI BU ÜLKENİN SORGULANMAYAN TEK ŞİDDET ÖRGÜTÜ'

23 Şubat tarihinde görülen bir önceki duruşmada esas hakkındaki mütalaasını sunan duruşma savcısı, Keskin'in "Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek" suçundan cezalandırılmasını talep etmişti. Bugün görülen duruşmada savunma yapan Keskin, savcının mütaalasını kabul etmediğini vurguladı. Onur Gencer hakkında hazırlanan iddianamede avukatların taleplerinin görmezden gelindiğini belirten Keskin, "Bu kişinin faşist örgütlerle ilişkileri saptandı mı? Bu coğrafyanın en büyük şiddet örgütü olan Ülkü Ocakları ile bağlantısı araştırıldı mı? Ülkü Ocakları bu ülkenin sorgulanmayan tek şiddet örgütü. Bu sorgulanmama örgütün bu rahatlıkla cinayet işlemesine neden oluyor. Bu katil savcı ve hakimleri açık olarak tehdit etti. Ona soruşturma açılmadı ama bize açılıyor. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine göre böyle bir dava açılamamaz. Savcı bunu ifade özgürlüğü olarak değerlendirmesi gerekirdi" dedi.

BERAAT KARARI

Keskin'in avukatları da paylaşımın ve beyanları asla suç teşkil etmediğini ve asıl bunları suç olarak görenlerin düşünce suçu işlediğini ifade ederek, mahkemenin suçun oluşmadığı yönüyle beraat vermesi gerektiğini vurguladı. Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme, suçun yasal unsurları oluşmadığı gerekçesiyle Keskin'in beraatine karar verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN