Denizlilerin büyük hayali gerçek oldu! İstanbul, İzmir, Ankara’da vardı: Müjdeler olsun

Denizlilerin büyük hayali gerçek oldu! İstanbul, İzmir, Ankara’da vardı: Müjdeler olsun

İstanbul, Ankara, İzmir derken Denizli’ye de yapıldı. Denizli Kent Müzesi, Denizlililerin uzun yıllardır hayalini kurduğu bir proje olarak hayata geçirildi. Hem de 1 ay ücretsiz. İşte detaylar…

Restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından eski Endüstri Meslek Lisesi binası, törenle Denizli Kent Müzesi olarak açıldı. Törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, Denizli Milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, müzenin açılış konuşmasında Denizli’nin turizm potansiyeline katkı sağlayacak önemli bir adımın atıldığını belirtti.

img-4183.jpeg

Kent müzelerinin bir şehrin kültürünü ve tarihini yansıttığını vurgulayan Başkan Zolan, yeni nesillere Denizli’nin geçmişini ve değerlerini aktarmak adına müzenin büyük önem taşıdığını ifade etti.

img-4184.jpeg

Başkan Zolan, Kent Müzesi’nin ortaya çıkarılmasında emeği geçenlere teşekkür ederken, müzenin Denizli’nin tarihini ve kültürünü koruyarak gelecek nesillere aktaracağını belirtti. Ayrıca, Başkan Zolan, müzenin açılışını tarihi bir gün olarak nitelendirerek, Denizli için büyük bir güzellik ve başlangıç olduğunu ifade etti.

img-4185.jpeg

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci ise Denizli’nin turizm ve altyapı projelerindeki gelişmeleri değerlendirirken, Denizli’nin dünyanın en şanslı şehirlerinden biri olduğunu vurguladı. Vali Ömer Faruk Coşkun ise müzenin Denizli’nin tarihini gelecek nesillere aktaracak önemli bir merkez olacağını belirtirken, emeği geçen herkese teşekkür etti ve müzenin hayırlı olmasını diledi. Denizli Kent Müzesi, ulusal ve uluslararası ziyaretçilere ücretsiz olarak açık olacak ve Denizli’nin kültürel mirasını tanıtmaya devam edecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN