Denizlililere uyku haram! Gökten taş yağıyor… Evler çatlamaya başladı

Denizlililere uyku haram! Gökten taş yağıyor… Evler çatlamaya başladı

Denizli’nin Hozan ilçesine bağlı 250 hane diken üstünde! 8 yıldır gece uyumaya korkan mahalle sakinleri resmen kabus yaşıyor. Gökten taş yapmaya başladı… Evleri çatır çatır çatlamaya başladı

Denizli’nin Honaz ilçesine bağlı Aşağıdağdere Mahallesi’nde yaşayan 250 hane, 2016 yılından bu yana taş ocağından düşen taş ve kaya parçaları nedeniyle büyük bir sorunla karşı karşıya. Kelkaya Dağı’nda bulunan taş ocağındaki kontrollü patlamalar sonucunda, çevredeki evler ve yapılar zarar görmekte. Vatandaş her sabah taş parçalarıyla uyanıyor…

2 Mayıs 2016 tarihinde yapılan bir patlamada, Fatma Aylak’ın evinin yanında bulunan deposuna büyük bir kaya parçası düşerken, 2 Aralık 2019’da ise mahallede bulunan futbol sahasına patlatma sonucunda 3 metre yüksekliğinde ve 4 metre genişliğinde bir kaya kütlesi düşmüştü.

img-4884.jpeg

EVLER ÇATLAMAYA BAŞLADI

Son olarak 21 Ağustos Pazartesi günü yapılan bir patlamada ise bir kaya parçasının bir evin sadece 10 metre yakınına düştüğü tespit edildi.

Evlerinin duvarlarında çatlaklar oluşan ve sürekli tamir ettirmek zorunda kalan Fikret Alper, durumu şu şekilde anlattı:

“Evin sıvaları sürekli patlıyor. Tavan sürekli su akıtıyor. Taş ocağında patlatma yapıldıktan sonra evim çatladı. Sürekli tamir ettiriyorum. İç ve dış sıvaları yeniledim. Hala korku içinde yaşıyoruz. Gece yattığımızda veya sabah uyandığımızda, bir patlama olacak diye korkuyoruz.”

img-4885.jpeg

“EV DEPREM OLUYORMUŞ GİBİ SALLANDI”

Evine taş giren Hatice ve Sıddık Turan çifti ise yaşadıklarını şu şekilde dile getirdi:

“Olay 14:30 civarında gerçekleşti, o sırada evde değildik. Aşağı mahalleye gitmiştik, eve döndüğümüzde içeri yağmur akıyordu. Kiremitler kırılmış, tavan delinmişti. Durumu karakola bildirdik ve tutanak tutuldu. Patlatma yapıldığı zaman, sanki bir deprem oluyormuş gibi ev sallanıyor. O gün tavanın köşesinden düşen bir parça yatağın üzerine düştü, eğer evde olsaydık başımıza gelebilirdi.”

YETKİLİLERDEN YARDIM İSTİYORLAR

Aşağıdağdere Mahallesi’ndeki vatandaşlar, taş ocağındaki patlamaların neden olduğu bu sorunun çözülmesini ve evlerinin güvenliğini sağlamak için yetkililerden yardım bekliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN