‘Denizsiz yaşayamam’ diyenler haklı çıktı, sonuç şaşırtmadı! Bilim insanları açıkladı: ‘Daha sağlıklı ve canlı oluyorlar’

‘Denizsiz yaşayamam’ diyenler haklı çıktı, sonuç şaşırtmadı! Bilim insanları açıkladı: ‘Daha sağlıklı ve canlı oluyorlar’

Yapılan araştırmalar deniz kenarında yaşamanın avantajlarını ortaya koydu. Bilim insanları araştırma sonucunda deniz kenarında yaşayanların daha sağlıklı ve canlı olduğu kanısına vardı. İşte detaylar…

Avrupa’da yürütülen bir bilimsel araştırmaya göre, deniz kenarında yaşayanlar karasalda yaşayanlara göre daha sağlıklı.

Belçika’daki Flaman Denizcilik Enstitüsü, Ghent Üniversitesi ile Antwerp Üniversitesi’nde görevli bilim insanları tarafından yapılan araştırmada deniz kenarında yaşayanların daha sağlıklı ve canlı olduğu ortaya çıkarıldı.

“DENİZ HAVASI İLE BAĞIŞIKLIK ARASINDA BİR BAĞLANTI VAR”

Araştırmayı yürüten bilim insanı Maarten De Rijke, "Deniz havasının insanlara iyi geldiğine dair birçok kanıt vardı. Yapılan bu yeni araştırma ise deniz havası ile bağışıklık sistemi arasında bir bağlantı olduğunu gözler önüne serdi" açıklamasını yaptı.

deniz-kenarinda-yasayanlar-daha-saglikli-1.jpg

Deniz suyunda bolca bakteri ve küçük organizmalar olduğunu ve bunun da bağışıklığı çalıştırdığını anlatan De Rijke, "Denizdeki dalgalar kırılınca mikroskobik olarak çok küçük olan damlacıklar havaya karışıyor ve biz bunlarla dolu havayı içimize çekiyoruz. Bu bakteriler bağışıklık sistemini çalıştırıyor. Bunlarla düzenli olarak temasta olununca diyabet, kanser ve iltihap gibi sorunların önüne geçilebiliyor" dedi.

Çalışmada bilim insanlarının modifiye edilmiş insan böbreklerinden faydalandığını da aktaran De Rijke, "Onları deniz havasından gelen konsantre damlacıklara maruz bıraktık. İlk temastan sonra bir reaksiyon oldu ama şimdi bu etkinin ne kadar büyük olduğunu incelemek gerekiyor" dedi.

Bilim insanları, ciddi hastalıkların tedavisinde deniz havasının yeterli olmadığı bilgisinin de altını çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN