"Deprem kahini"nden yeni uyarı: Akdeniz-Ege hattında kritik 5 gün

"Deprem kahini"nden yeni uyarı: Akdeniz-Ege hattında kritik 5 gün

Sosyal medyada "deprem kâhini" olarak tanınan Frank Hoogerbeets, son 5 günde İtalya, Yunanistan ve Türkiye'de yaşanan sarsıntılara dikkat çekerek yeni bir uyarıda bulundu. Hoogerbeets, sismik hareketliliğin yoğunlaştığı Akdeniz-Ege hattında "daha güçlü bir deprem" beklediğini iddia ederek özellikle Girit ve Doğu Akdeniz kıyılarına işaret etti.

Sosyal medya platformları üzerinden yaptığı sismik tahminlerle tanınan ve kamuoyunda "deprem kahini" olarak adlandırılan Frank Hoogerbeets, Akdeniz ve Ege bölgesini kapsayan geniş bir hat üzerinde sismik hareketliliğe dikkat çeken yeni bir paylaşımda bulundu. Hoogerbeets, son 5 gün içinde bölgede yaşanan depremleri listeleyerek, bu sarsıntıların gerçekleştiği noktaların arasında kalan bölgelerde daha şiddetli bir deprem ihtimaline işaret etti.

Depremler nerede Şeyh Frank? | Independent TürkçeFrank Hoogerbeets

SON 5 GÜNDE BÖLGEDE KAYDEDİLEN HAREKETLİLİK

Hoogerbeets’in paylaştığı verilere göre, İtalya’dan başlayarak Türkiye’nin iç kesimlerine kadar uzanan geniş bir coğrafyada son 5 gün içerisinde dikkat çekici büyüklükte sarsıntılar kaydedildi. Paylaşımda şu depremlere yer verildi:

  • İtalya: 6.0 büyüklüğünde deprem

  • Yunanistan: 5.5 ve 5.1 büyüklüğünde iki ayrı deprem

  • Türkiye (Denizli): Batı kesimde 5.1 büyüklüğünde deprem

  • Türkiye (Tokat): İç Anadolu bölgesinde 5.3 büyüklüğünde deprem

"ARADAKİ BÖLGELERE ODAKLANIRDIM"

Gerçekleşen bu depremlerin ardından yeni bir iddia ortaya atan Hoogerbeets, sarsıntıların yaşandığı lokasyonların yakın çevresinde "daha güçlü bir sarsıntının" meydana gelebileceğini öne sürdü. Özellikle belirli bir bölgeye vurgu yapan Hoogerbeets, "Ben olsam aradaki bölgelere odaklanırdım" ifadesini kullanarak; Doğu Akdeniz kıyıları, Girit ve Ege bölgelerine yönelik sismik beklentisini dile getirdi.

YÖNTEMLERİ TARTIŞMA KONUSU OLMAYA DEVAM EDİYOR

Gezegen hareketleri ile dünyadaki sismik olaylar arasında bir bağlantı kuran Hoogerbeets, bu yöntemini istatistiksel verilere dayandırdığını savunuyor. Geçmişte bazı tahminlerinin gerçekleşen depremlerle zamanlama açısından örtüşmesi, kendisinin medya ve sosyal mecralarda geniş kitleler tarafından takip edilmesini sağladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN