Deprem uzmanından İstanbul için korkutan tahmin: 7.9 şiddetinde…

Deprem uzmanından İstanbul için korkutan tahmin: 7.9 şiddetinde…

Herkesin korkulu gözler içerisinde beklediği büyük İstanbul depremi için korkutan açıklama geldi. Uzman isim “1 ay hatta 1 hafta” diyerek duyurdu. Depremin büyüklüğü ve tarihi ise duyanları tir tir titretti. İşte o açıklamalar…

FADİME ÇAĞLA TAŞCI

Deprem kuşağında yer alan Türkiye büyük depremlerle boğuşmaya devam ediyor. Şubat ayında gerçekleşen Kahramanmaraş depreminin ardından İstanbullularda megakent için korkar oldu. Dünyada en büyük ve yıkıcı depremlerle boğuşan Japonya, depreme dayanıklı evleri ile tüm dünyanın odak noktası haline dönüştü. Türkiye için korkutan depremler hakkında önemli Bir açıklamada bulunan ünlü Japon deprem uzmanı, uyarılarını peş peşe sıraladı. İşte o açıklamalar…

7.6 ŞİDDETİNDE

Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, İstanbul'da gerçekleşmesi beklenen deprem felaketi için uyarılarını peş peşe sıraladı. 7.6,7,9 şiddetinde bir deprem meydana gelebileceğini belirten Moriwaki, bir sene sonra, 1 ay sonra hatta bir hafta sonra bile olabilir diyerek duyurdu.

istanbul-deprem-riski.jpg


Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremin etkileri devam ederken özler de İstanbul'a çevrildi. İstanbul genelinde hazırlıklar devam ederken uzmanlar da 7 ve üzeri bir deprem görülebileceğini belirtiyor. Marmara depreminin gerçekleşmesi durumunda Zeytinburnu, Avcılar Büyükçekmece, Ataköy, Küçükçekmece’nin büyük bir tehlikede olduğu vurgulandı.


BİR HAFTA SONRA BİLE…


Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, deprem şiddetinin 7.6-7.9 büyüklüğünde olabileceğini dile getirdi. Deprem felaketinin gelmekte olduğunu belirten uzman isim 1 sene sonra, 1 ay sonra Hatta bir hafta sonra olabilir ifadeleriyle herkesin içini titretti. Riskin en büyük olduğu bölgelere değinen Moriwaki, “Atatürk Havalimanı, Zeytinburnu, Küçükçekmece, Avcılar, Büyükçekmece ve Fatih tarafında da yumuşak zeminler var. Anadolu Yakası'nda da Tuzla, Pendik, deniz kenarı tarafları" diyerek tehlikenin büyüklüğünü aktardı.

deprem-7.jpg


1999 yılında gerçekleşen depreme değin Moriwaki, bu bölgelerde büyük sallantılar olduğunu ifade etti. Zeminin yumuşak ve sıkıntılı olduğunu ifade eden uzman isim, Hatay'ın da benzer bir durumda olduğunu aktardı. Moriwaki, zeminin yumuşak olması nedeniyle ve binaların birbirine yapışık olarak inşa edilmesi deprem felaketinde facianın da büyük sonuçlara neden olduğunu vurguladı. Yapılan binaların 2000 yılından önce inşa edildiğini söyleyen Moriwaki, bu binalarda büyük hasarlar olacağını işaret etti. İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini dile getiren uzman isim, “Ancak "tabut bina" sayısı halen çok fazla. "Kentsel dönüşümü acilen yapmak lazım." açıklamalarında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN