Deprem uzmanından İstanbul'u boşaltacak açıklama! Marmara depreminden sonra duyurdu: "Hazırlıklı olun, geliyorum diyor"

Deprem uzmanından İstanbul'u boşaltacak açıklama! Marmara depreminden sonra duyurdu: "Hazırlıklı olun, geliyorum diyor"

Yaşanan depremlerin ardından beklenen büyük Marmara depremi yine gündeme geldi. Deprem uzmanı İstanbul'u boşaltacak açıklamalarda bulundu! Marmara depreminden sonra duyurdu: "Hazırlıklı olun, geliyorum diyor"

Marmara Bölgesi'nde önceki gün meydana gelen depremleri yorumlayan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, CNN Türk yayınında önemli açıklamalarda bulundu. İstanbul'daki depremlerin, Marmara Bölgesi'nin fay hatlarının hareketliliğini gösterdiğini belirten Ersoy, özellikle Marmara Denizi'nin içindeki fay kollarının aktif olduğunu ifade etti.

‘MARMARA DENİZİ'NİN İÇİNDE HER FAY KOLU AKTİF KOLDUR’

son-yasanan-deprem-oncu-muydu.jpg

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, yaptığı değerlendirmede, Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5,1 ve ardından 4,5 büyüklüğündeki depremlerin İznik Gölü'nün güneyinden gelen fayı temsil ettiğini ve Kuzey Anadolu Fayı'nın orta kolu olarak bilinen bu fayın önemine vurgu yaparak "Marmara Denizi'nin içinde her fay kolu aktif koldur. Zaman zaman bu tür depremler oluşturabilir. Gemlik Körfezi içinde Mudanya'da önce 5,1 ardından da 4,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Ondan sonra da daha küçükleri bunu takip etti. Bu depremler, İznik Gölü'nün güneyinden gelen fayı da Kuzey Anadolu Fayı'nın orta kolu olarak ifade ediyoruz. Buradaki depremler, kuzey depremlerden farklı. Fakat güneyi de deprem tarihçesi açısından masum değil. 'Hazırlıklı olun, geliyorum' diyor." şeklinde konuştu.

BU DEPREM ÖNCÜ MÜ?

Büyük İstanbul Depremi konusundaki endişeleri değerlendiren Ersoy, henüz kesin bir yorum yapmanın erken olduğunu söyleyerek "Önünde sonunda olacak. Öncü olduğunu da büyük deprem yaşarsak 'bu öncüsüymüş' diyebiliriz. İzliyoruz, biraz daha izlemek gerekiyor. Giderek depremler küçülerek sönümlenecekmiş gibi gözüküyor ama bunun garantisi yok. Biz burada 'büyük deprem meydana gelebilir' derken, potansiyel olarak söylüyoruz" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN