Depremin vurduğu 4 ilde ders zili çaldı: 49 günlük ara sona erdi

Depremin vurduğu 4 ilde ders zili çaldı: 49 günlük ara sona erdi

6 Şubat felaketi sonrası eğitime ara verilen Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya'nın belirli ilçelerinde bugün ders zili çaldı.

6 Şubat depremlerinde ağır yara alan kentlerin başında gelen Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya'da eğitime ara verilmişti. 49 günlük aranın ardından afet bölgelerinde eğitim kademeli olarak bugün başladı.

1127 okulun bulunduğu depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta 12 okul yıkıldı. Bölgede enkaz kaldırma çalışmaları sürerken, okullar da kademeli olarak açılıyor. Ekinözü ve Andırın ilçelerinde tekrar ders başı yapıldı.

Hatay'da da depremde kentteki 1315 okuldan 5'i yıkıldı. Kentteki 7 ilçedeki 494 okulda hazırlıklar tamamlandı.

Altınözü, Arsuz, Dörtyol, Erzin, Reyhanlı, Payas ve Yayladağı ilçelerinde ders zili çaldı.

DİĞER İLÇELERDE OKULLAR VALİLİK KARARIYLA AÇILACAK

Depremin büyük hasar verdiği kentlerden Malatya'da da eğitim ve öğretime 49 gün sonra tekrar başlanıyor.

Hasarsız olduğu belirlenen Arapgir, Arguvan, Hekimhan, Pütürge, Doğanyol, Kale, Yazıhan ve Darende ilçelerindeki okullarda ders zili çaldı.

Adıyaman'da ise Kahta, Gerger, Sincik, Samsat ve Çelikhan ilçelerinde yüz yüze eğitime başlanmasına karar verildi. Depremin yıktığı kentlerdeki diğer ilçelerde okulların ne zaman açılacağına ise valilikler karar verecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN