Depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta yeni dönem heyecanı! 821 okulda eğitim hazırlıkları başladı

Depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta yeni dönem heyecanı! 821 okulda eğitim hazırlıkları başladı

Asrın felaketi olarak tanımlanan 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'ta, yeni eğitim ve öğretim dönemi heyecanı başladı. Öğrencilerin eksiksiz bir şekilde eğitimlerini almaları için bölgedeki 821 okul yeni döneme hazırlanıyor. İşte, Kahramanmaraş'ın yeni eğitim dönemi hazırlığı...

Ortalama 300 bin öğrencinin olduğu Kahramanmaraş'ta, 821 okulun bakım ve onarımı yapılarak yeni eğitim ve öğretim dönemine hazır hale getiriliyor.

Yapılan çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 6 Şubat tarihinde büyük bir felaket yaşadıklarını söyleyerek, bölgede depremden etkilenmeyen hiçbir ilçenin olmadığını belirtti.

DEPREM ÖNCESİ 1018 OKUL EĞİTİM VERİYORDU

İldeki okulların depremden büyük hasar aldığını söyleyen Kahraman, "Okullarımızdan 1018'i deprem öncesi eğitim ve öğretime bilfiil devam etmekteydi. Depremde 19 okulumuz yıkıldı, 12 okulumuz ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerince yapılan incelemede acil yıkılacak okul olarak belirlendi. 64 okulumuz ise ağır hasarlı. 72 okulumuz da orta hasarlı olmak üzere depremden etkilendi" dedi.

Ayrıca Kahraman, deprem felaketinde 426 okulun az hasar aldığını, 395 okulun ise hiçbir hasar almadığını belirtti.

s-h-3-1.jpg

821 OKUL EĞİTİME HAZIR

Yaptıkları çalışmalar sonucunda 821 okulun yeni eğitim ve öğretim dönemine hazır hale geldiği bilgisini veren Kahraman, şu açıklamalarda bulundu:

"Okullar kapandıktan sonra bizim hedefimiz 11 Eylül'de okullar açıldığında tüm öğrencilerimizi hiçbir şekilde açıkta bırakmadan okullarımıza yerleştirmenin kaygısını yaşadık. Çok şükür aldığımız tedbirlerle 11 Eylül'de okullarımız açıldığında hiçbir öğrencimiz, dışarıya gidenler de dahil olmak üzere dışarıda kalmadan eğitim öğretim ortamlarında yerlerini alacaklar. Okullarımız, öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimiz açsından sorunsuz bir şekilde faaliyet gösterecek. Bu kapsamda planlamalarımızı hızlı şekilde gerçekleştirmek istiyoruz. Depremde yıkılan veya aktif olarak kullanamayacağımız okul binalarımızdaki öğrencilerimiz okulu yok, yıkılmış diye eğitimden mahrum kalmayacaklar. Onlara en yakında sağlam raporu bulunan okullarımızla eşleştirmek suretiyle gerek ikili öğretimle, gerek taşıma şekliyle eğitim ve öğretim fırsatı tanımış olacağız"

MEB tarafından yapılan 45 bin öğretmen ataması sonucunda kentlerine 1839 yeni öğretmenin geleceğini söyleyen Kahraman, öğretmenlerin yeni dönemde hizmet vereceklerini ifade etti.

s-h-3-2.jpg

ÖĞRETMENLERE KONAKLAMA HİZMETİ

Öğretmenlerin konaklama ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yürüttüklerini de aktaran Kahraman, "Öğretmenlerimiz 4 Eylül itibarıyla gelecekler, göreve başlamış olacaklar. 4 Eylül'de geldiklerinde biz her birine ister merkezde konteyner kentlerde, ister okul bahçelerine öğretmenler için kurulan konteynerlerde ya da kırsalda sadece öğretmenimize tahsis ettiğimiz konteynerlerde öğretmenlerimizin barınma problemini halletmiş olacağız" açıklamasını yaptı.

Ayrıca Kahraman, konteyner kentlerde yaşamakta olan öğrencilerin eğitim ve öğretimlerini sürdürebilmeleri için özel çalışmalarının olduğu bilgisini de verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN