Devlet hastanesinde intihar

Devlet hastanesinde intihar

Mardin'de Kızıltepe Devlet Hastanesi'nin psikiyatri servisinde tedavi gören bir hastanın intihar ettiği iddia edildi. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) daha önce de buna benzer bir olayın yaşandığını, o dönem psikiyatri servisinin hasta ve çalışan güvenliği için elverişli olmadığına ilişkin çalışanlar tarafından tutulan tutanağa karşın gerekli önlemlerin alınmadığını açıkladı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mardin Şube’si Kızıltepe Devlet Hastanesi’nin üçüncü katında bulunan psikiyatri servisinde yatan bir hastanın intihar ettiğini iddia etti.

ÖNLEM ALINMADI

Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'ın haberine göre, sendika, daha önce de buna benzer bir olayın yaşandığını, o dönem psikiyatri servisinin hasta ve çalışan güvenliği için elverişli olmadığına ilişkin çalışanlar tarafından tutulan tutanağa karşın gerekli önlemlerin alınmadığını belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya seslenen SES, “Hastane yönetiminin üzerine düşen yasal sorumlulukları yerine getirerek güvenli bir çalışma ortamı sağlamaya yönelik görevini ifa etmesi için daha kaç kişi intihar etmeli?” diye sordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN