Devlet yardımı girmeyen ev kalmayacak! Başvuran ailelere 1.250 TL yardım yapılacak: O şartlara uyanlara veriliyor

Devlet yardımı girmeyen ev kalmayacak! Başvuran ailelere 1.250 TL yardım yapılacak: O şartlara  uyanlara veriliyor

Ülkemizde sürekli olarak yükselen enflasyon ve artan hayat pahalılığı ile devlet tarafından ihtiyaç sahiplerine destek ödemesi sunuluyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sık sık paylaşılan destek ödemelerinde yeni bir duyuru yapıldı. İhtiyaç sahibi ve dar gelirli hanelere bakanlık tarafından 1.250 TL ödeme yapılıyor. Her ay verilen destek ödemesine dair detaylar paylaşıldı. İşte tüm detaylar...

İHTİYAÇ SAHİBİ HANELERE AYLIK 1.250 TL ÖDEME YAPILIYOR

İhtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara destek ödemesi yapılmaya devam ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan destek ödemelerinde onlarca çeşit ödeme bulunuyor. Birbirinden farklı ödemelere yapan bakanlıktan yeni bir açıklama geldi.

Destek ödemesinde başvuru yapan hanelere 1.250 TL tutarında destek ödemesi veriliyor. İhtiyaç sahibi kişiler için hazırlanan destek ödemeleri zamların bel büktüğü dönemlerde dar gelirli vatandaşlara yükünü azaltıyor.

Zor günlerden geçen vatandaşlara destek olan ödemelere dair Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından açıklama geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından paylaşılan "Aile Destek Programı" kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere destek ödemesi yapılıyor.

3575606-1024x576.jpg

AİLE DESTEK PROGRAMINA BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yükselen enflasyon sonrasında omuzuna yük binen ailelere destek verilmeye devam ediliyor. Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere her ay 1.250 TL tutarında destek ödemesi yapılıyor. Destek ödemelerine ilişkin kısa bir süre önce bakanlıktan açıklama geldi.

Aile destek programı kapsamında verilen 1.250 TL için başvuruların sürdüğü bilgisi paylaşıldı. Aile Destek Programı'ndan faydalanabilmek için başvuru yapmanız gerekir. E-Devlet sistemi üzerinden giriş yaparak ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat edilerek başvuru süreci tamamlanabilir.

para-tl-tlfh-cover-jh8n-cover.jpg

KİŞİ BAŞI GELİRE GÖRE DESTEK ÖDEMESİ

Aile Destek Programı kapsamında haneye verilen destek ödemesi kişi başına düşen gelire göre değişiklik gösteriyor. Başvurusu onaylanan vatandaşların destek ödemesinden faydalanması halinde aylık olarak verilecek olan destek ödemesi ise şu şekilde;

  • Hanede kişi başına düşen gelir 450 TL ve altı olanlar ailelere 1.250 TL destek ödemesi yapılacaktır.
  • Hanede kişi başına düşen gelir 450 TL üstü, 911,15 TL altı olan ailelere 1.100 TL ödeme yapılacak
  • Hanede kişi başına düşen gelir 911,15 TL üstü, 1.372,30 TL ve altı olan ailelere 950 TL sosyal destek ödemesi yapılacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN