Devletten vatandaşlara ödeme! O ödemeye kallavi zam geldi! Başvuran herkes alabiliyor! Tek şart ise...

Devletten vatandaşlara ödeme! O ödemeye kallavi zam geldi! Başvuran herkes alabiliyor! Tek şart ise...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yapılan destek ödemelerine zam yapıldığını duyurdu! Bu müjdeli haber sonrası destek ödemeleri ne kadar oldu? Kimler aile destek ödemesinden yararlanabiliyor? İşte ayrıntılar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ağustos ayında da bir dizi destek ödemesini hak sahiplerine ulaştırırken, yeni duyuruların ardı arkası kesilmiyor. Bu bağlamda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, korumalı işyerlerinde çalışan engelli bireyler için 2022 yılında aylık 1840 TL olan destek ödemesinin güncel tutarını açıkladı.

YAKLAŞIK 1.000 TL ZAM GELDİ

rwe.jpg

Engelli bireylerin istihdamını teşvik etmek amacıyla sağlanan bu destek ödemesinin Eylül ayında ne zaman hak sahiplerine dağıtılacağı merak konusu olurken, Ağustos ayının son günlerinde de yeni açıklamalar yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bu kapsamda korumalı işyerlerinde çalışan her bir engelli için verilen destek ödemesinin artırıldığını belirtti. Özdemir Göktaş, önceki dönemde 1840 TL olarak belirlenen destek ödemesinin şimdi ise 2811 TL seviyesine yükseltildiğini duyurdu.

7 YILDA 3 MİLYON 965 BİN TL DESTEK

rew.jpg

Bakan Özdemir Göktaş, bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 2022 yılında zihinsel ve ruhsal engelli bireylerin özel sektörde istihdamını desteklemek amacıyla korumalı iş yerlerine 1 milyon 34 bin TL ödenek aktarıldığını ifade etti. Aynı zamanda 2016 yılından bu yana faaliyet gösteren korumalı iş yerlerinde çalışan engelli bireyler için toplamda 3 milyon 965 bin TL destek sağlandığını da dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN