DGS başvurusu ne zaman 2021? DGS başvuru ücreti ne kadar?

DGS başvurusu ne zaman 2021? DGS başvuru ücreti ne kadar?

DGS başvuru tarihi belli oldu. Önlisans öğrencilerinin eğitimlerini lisans bölümlerinde sürdürebilmelerini sağlayan Dikey Geçiş Sınavı başvuruları bu yıl 21-31 Mayıs 2021 tarihlerinde alınacak. DGS sınavı ise 11 Temmuz 2021 Pazar günü yapılacak. İşte, başvuru ekranı...

DGS başvurusu için geri sayım sürüyor. Üniversite bölümleri arasında dikey geçiş yapmak isteyen öğrencilerin katılım sağladığı DGS sınav takvimi, daha önce ÖSYM tarafından açıklanmıştı. Başvuru gününe günler kala adayların hazırlıklarını sürdürüyor.

DGS BAŞVURUSU NE ZAMAN YAPILACAK?

Üniversitelerin iki yıllık bölümlerini dört yıllık bölümlere tamamlamak isteyen adayların katılım sağladığı Dikey Geçiş Sınavı başvuruları 21-31 Mayıs 2021 tarihleri arasında yapılacak. DGS geç başvuru tarihi ise 8 Haziran 2021 olarak belirlendi.

DGS SINAVI NE ZAMAN 2021?

ÖSYM'nin 2021 sınav takvimine göre, Dikey Geçiş Sınavı bu yıl 11 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Sınavın sonuçlarının ise 12 Ağustos 2021'de adayların erişimine açılması bekleniyor.

DGS BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Lisans programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim önlisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır.

O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki bütün mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvuruda bulunabilmektedir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denklik belgesi kabul edilen adaylar da Dikey Geçiş Sınavı DGS'ye başvurabilmektedir.

DGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

DGS başvuruları elektronik ortamda veya bizzat ÖSYM bürolarından da yapılabiliyor. Adayların izleyeceği yollar ÖSYM tarafından her yıl açıklanan kılavuzda ayrıntılı olarak yer alıyor.

Dikey Geçiş Sınavı DGS'ye giriş sayısı açısından herhangi bir sınırlama yapılmıyor. Sınavı kazanmış bir öğrenci isterse daha sonra yine sınava başvuruda bulunabiliyor ancak 2011 yılında değişen yönetmeliğe göre öğrencilerden puan kesintisi yapılıyor.

DGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Dikey Geçiş Sınavı başvuru ücreti 2021 yılı için henüz açıklanmadı. Yayımlanacak olan DGS başvuru kılavuzunun içerisinde ücretin de açıklanması bekleniyor.

DGS BAŞVURU EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN