Dikimden sonra hemen verim alınıyor! Üreticiler için resmen hazine, bunu eken üretici paraya para demiyor

Dikimden sonra hemen verim alınıyor! Üreticiler için resmen hazine, bunu eken üretici paraya para demiyor

Dikimden sonra hemen verim alınıyor! Bunu eken üreticiler resmen turnayı gözünden vuracak! Üreticiler için resmen bir hazine! Binlerce lira verim hemen alınıyor...

Bodur elma ağaçları, son zamanlarda birçok meyve üreticisi tarafından tercih edilen ve verimi artıran etkili bir yöntem olarak öne çıkıyor. Az yer kaplaması ve bakımının daha kolay olması, üreticilerin bu ağaçları tercih etmelerinde etkili bir rol oynuyor.

BODUR ELMA AĞAÇLARINDAN HEMEN VERİM ALINIYOR

Bodur elma ağaçları, genellikle normal elma ağaçlarına göre daha küçük boyutta ve kısa ömürlüdür. Ancak, meyve verimi normal elma ağaçlarına kıyasla daha yüksektir. Bodur elma ağaçları, kalıcı olmadıkları için daha fazla ürün elde etmek isteyen üreticiler için ideal bir seçenek haline gelmiştir.

Meyve yetiştiriciliğinde verimi artırmak için ağaçları küçültmek önemli bir stratejidir. Bu noktada bodurlaştırıcı anaçlar devreye girer ve birim alandan elde edilecek verimi artırmakla kalmaz, aynı zamanda birçok avantaj sağlar. Bodur elma ağaçları, modern meyve yetiştiriciliğini destekleyerek üreticilere kolaylık sağlar.

bodur-elma-agaci-1.jpg

TÜRKİYE DÜNYADA ELMA ÜRETİMİNDE 4. SIRADA

Türkiye, dünya elma üretiminde 3 milyon 600 bin tonla 4. sırada yer almaktadır. Ancak, ülkedeki elma bahçelerinin çoğunluğu hala çöğür anaçlı ağaçlardan oluşuyor. Bu durum, pazar taleplerine cevap verme konusunda sıkıntılar yaratmakta ve maliyetleri yükseltiyor. Bodur elma ağaçlarının kullanımı, bu sorunların üstesinden gelmede etkili bir çözüm sunuyor.

BODUR ELMA YETİŞTİRMENİN ARTILARI NELER?

  • Erken yaşta meyve vermesi, yatırım masraflarının hızla geri dönmesini sağlar.
  • Yerden budama imkanı, budama iş gücünde önemli ölçüde tasarruf sağlar.
  • Sık dikim yapıldığı için düzenli ve her yıl ürün almayı mümkün kılar.
  • Hemen verim elde edilerek ilk yıllarda kâra geçilir, böylece değişen pazar koşullarına hızla uyum sağlanabilir.
  • Kültürel işlemlerin yerden yapılabilmesi, üretim maliyetini azaltır ve iş gücünde tasarruf sağlar.
  • Gölgelenme olmadığından meyve kalitesi ve renk homojenliği artar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN