Dilan Polat'ın davası yanında hiç kalır! Sıfır Suzuki aracı paslı çıkınca dava açtı: Türkiye'yi üçüncü sınıf ülke görüyorlar

Dilan Polat'ın davası yanında hiç kalır! Sıfır Suzuki aracı paslı çıkınca dava açtı: Türkiye'yi üçüncü sınıf ülke görüyorlar

Dilan Polat'ın davası bile bunun yanında hiç kalır! O Türk, sıfır Suzuki aracının paslı çıkması sonrasında markaya dava açtı! Türkiye'yi resmen üçüncü sınıf ülke olarak görüyorlar...

Ankara'da ikamet eden Emrah Arslan, 2023 yılında satın aldığı sıfır kilometre Suzuki Vitara aracında yaşadığı koltuk başlarında pas sorunuyla ilgili marka ile yaşadığı mücadeleyi sürdürüyor.

ARAÇ PASLI ÇIKTI, KONUYU YARGIYA TAŞIDI

Aracın garantisi altında olduğunu düşünen Arslan, Türkiye distribütörüne başvurarak sorununu çözmeye çalıştı. Ancak distribütör, üretici hatası olduğunu kabul etmesine rağmen koltukları değiştiremeyeceklerini ve bir bakım hediye etmek istediklerini belirtti. Arslan ise bu teklifi reddederek Japonya Dışişleri Bakanlığı, Japonya Ankara Büyükelçiliği ve aracın üretim fabrikasının bulunduğu Macaristan ile iletişime geçti. Ancak bu girişimlerden sonuç alamayınca Arslan, yaşadığı sorunu yargıya taşıdı.

TÜRKİYE'Yİ ÜÇÜNCÜ SINIF BİR ÜLKE OLARAK NİTELENDİRİLİYOR

767453.jpg

Arslan, yaşadığı sorun sadece bir tüketici şikayeti değil, aynı zamanda markanın Türkiye'yi üçüncü sınıf bir ülke olarak gördüğüne dair bir örnek olarak nitelendirdi. Japonya Dışişleri Bakanlığı ve büyükelçiliğinden gelen cevapta, Türk yargısının süreçlerinin uzun olduğu ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının bulunduğu ülkede yaşanan davalara ilişkin bol şans dilemeleriyle yetinildiği ifade edildi.

Arslan, mağduriyetini aşmak adına Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurarak tazminat kazandığını ve durumu bir bilirkişinin incelediğini belirtti. Ancak markanın açtığı dava sürecinde, mağdur tüketicinin yaşadığı sorunun tüketici hatası olduğu iddiasının ortaya atıldığını ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti'ni, yargıyı ve vatandaşları üçüncü sınıf gören bir zihniyete karşı hukuk mücadelesi veren Arslan, şahsi olarak dava sürecini takip ettiğini ve karşı tarafın sekiz avukatına karşı tek başına mücadele ettiğini vurguladı. Arslan, markanın ilerleyen süreçte kendisini arayarak koltukları değiştirme ve tazminat önerisinde bulunduğunu, ancak bu teklifi reddettiğini belirtti.

Dava, 17 Ocak'ta Ankara 5. Tüketici Mahkemesi'nde görülecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN